Skiss på Älvsbyns sportcenterSkiss på Älvsbyns sportcenter

Klart med entreprenör av nya gymmet i Älvsbyns Sportcenter

Sedan juni ifjol har processen att hitta en aktör att driva det nya gymmet i sim- och sporthallsanläggningen i Älvsbyn pågått. Nu är sökandet klart. Det var under måndagens sammanträde som kommunstyrelsen gick igenom anbuden och slutligen klubbade igenom gymkedjan Medley som ny aktör.

– Vi är glada över att vi hade flera leverantörer som var intresserade att sköta driften av nya gymmet här i Älvsbyn. Efter att ha gått igenom alla anbuden har vi nu landat i att skriva avtal med Medley, säger Anna Lindberg, kommunchef på Älvsbyns kommun.

Sedan starten 2001 driver Medley fler än 20 bad- och träningsanläggningar runt om i Sverige och är idag en av landets ledande aktörer i branschen. Nu har de ställt in siktet på Älvsbyn.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få vara med och bidra till ett ännu aktivare liv för Älvsbyborna tillsammans med Älvsbyns kommun, säger Daniel Almgren, vd på Medley.

Viktigt kugghjul i den nya anläggningen

Avtalet gäller i fem år med möjlighet till förlängning i tre år och sedan två år. Om allt går enligt tidsplanen är ambitionen att verksamheten startar upp den 1 mars.

– Gymmet blir en viktig del i vår nya sim- och sporthallsanläggning. Meningen är att det ska vara en mötesplats för allmänheten och besökare i Älvsbyn. Vi vill att det ska finnas ett brett utbud av motionsmöjligheter för alla, oavsett ålder, kön och funktion. Kombinationen av simhall med flera bassänger, sporthall med klättervägg, ytor för spontanidrott, gym- och gruppträning bidrar till attraktiviteten. Vi ser att Medley kommer att vara en viktig aktör i den här anläggningen, som vi vill ska inspirera till en hälsosammare livsstil som stärker folkhälsan i kommunen, säger Anna Lindberg.

Senast uppdaterad 2023-01-31

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.