Fram till tidigt 1970-tal kopplades samtalen i kommunens telefonväxel med en så kallad snörväxel. Foto: Robin NilssonFram till tidigt 1970-tal kopplades samtalen i kommunens telefonväxel med en så kallad snörväxel. Foto: Robin Nilsson

Projekt växelbyte

Information för kommunens personal om projekt telefonväxelbyte.

Nytt telefonväxelsystem

Onsdag den 9 november byter kommunen ut sitt 20 år gamla telefonväxelsystem. Alla telefonnummer kommer att vara samma som tidigare och växelnumret är fortsatt 0929–170 00.

Den nuvarande växeln i Älvsbyns kommun är cirka 20 år gammal. Den har fungerat bra under årens lopp men nu är det dags att byta till en av modernare snitt eftersom supporten kommer att upphöra på den nuvarande växeln vid årsskiftet.

Vi byter nu till en så kallad molnväxel hos Telia. Vår förhoppning är att göra det enklare och mer effektivt för såväl invånare som för oss på kommunen. Som med alla nya system så kan det dyka upp småfel under första tiden och i samband med växelbytet den 9 november kan det förekomma driftstörningar, vi hoppas att du har överseende med det om du drabbas.

De fasta telefonerna som verksamheten anmält att de vill ha kvar är utbytta mot mobiler som nu finns utplacerade i verksamheterna. Den externa telefonlistan som finns på hemsidan kommer att uppdateras inom kort och där kommer enbart de fasta telefonnumren att läggas ut om ni inte önskar annat. Kom ihåg att faxarna slutar att fungera i samband med växelbytet. Fax-möjlighet kommer endast att finnas kvar på STIF och medborgarservice.

Läs mer och titta på instruktionsfilmerna från Telia på länkarna nedan. Filmerna är väldigt enkla och informativa. Om ni får problem vid installation av appen Telia Touchpoint Plus kan ni kontakta helpdesk.

Lycka till!

Mer information hittar du på sidorna

Projekt växelbyte (startsidan)

Allmän mobiltelefon

Personlig mobiltelefon

Svarsgrupp

Kalendersynk 

Datorn som telefon

Länkar Telia Touchpoint Plus

 

Kom igång med Telia Touchpoint Plus i mobilen

Kom igång med Telia Touchpoint Plus för din fasta IP-telefon (Softphone)

Handbok för Telia Touchpoint

Kontaktuppgifter:

Projektledare för bytet av telefonväxel är Ann-Louise Rosander

E-post: ann-louise.rosander@alvsbyn.se

Telefon: 0929-171 66

Senast uppdaterad 2023-09-28

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.