Barn och familj

 

barn11

Vårt uppdrag
Vi arbetar för att erbjuda barn, föräldrar och enskilda skydd och stöd i olika situationer. Ambitionen är att så tidigt som möjligt möta familjen för att ge rätt hjälp i rätt tid. Vi erbjuder bland annat stöd i föräldrarollen, stöd till barn/unga, information och rådgivning till enskilda och familjer.

Orosanmälningar barn som far illa
Om du misstänker att ett barn far illa kan du göra en orosanmälan. Du behöver inte veta säkert om något är fel, det räcker att du har en misstanke eller känner oro. Barn och unga som inte har det bra hemma har rätt att få hjälp. Om du misstänker att ett barn eller en ungdom far illa på något sätt, kan och bör du anmäla det till socialförvaltningen.

Som privatperson kan du välja att vara anonym när du gör en orosanmälan förutsatt att du inte har röjt din identitet. En anmälare som röjt sin egen identitet för socialtjänsten kan inte själv bestämma om hen ska vara anonym i förhållande till den anmälan rör och kan inte heller av myndigheten utlovas anonymitet. Om du däremot i ditt yrke arbetar med barn och unga kan du enligt lag inte vara anonym.

Socialsekreterare tar emot anmälningar som rör barn och unga.
Telefon: 0929-173 99
Telefontid alla vardagar mellan kl 08.00 – 10.00, socialsekreterare nås även övrig kontorstid för anmälningar på samma telefonnummer.

Vi nås även via e-post på socialsekreterare@alvsbyn.se
E-post kontrolleras kl 08.00, 11.00 samt 15.00.

Övrig tid, kvällar och helger, om det är akut – ring Polisen! Telefon 112

Besöksadress och Öppettider
Stöd till individ och familj, Storgatan 25
Postadress: Älvsbyns kommun, Stöd till individ och familj, 942 85 Älvsbyn
Telefon: 0929-170 00 vxl
Fax: 0929-174 01

Måndag-torsdag kl 08.00-17.00 och fredag kl 08.00-16.00.
Sommartid 19/5-8/9 kl 08.00-16.00.
Dag före röd dag 08:00-13:00

Vill du som barn/ungdom veta mer om socialtjänsten?
Klicka in på koll på soc.
Här finns möjlighet att ställa frågor, chatta, se på filmer, lyssna på berättelser av unga samt få förklaringar av svåra ord och annat som du kan möta i kontakten med socialtjänsten. Informationen på den här webbplatsen vänder sig till barn och unga och utgår från deras rättigheter och möjligheter till stöd från socialtjänsten.

Senast uppdaterad 2020-12-10

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.