Älvsbyns kommun 150 år

2024 passerar Älvsbyn en viktig milstolpe när kommunen fyller 150 år som egen kommun. Älvsbyn, även känd som Norrbottens pärla, har en gedigen och anrik historia bakom sig. Under delar av 1800-talet tillhörde Älvsby socken Piteå landskommun. 1874 bröt sig Älvsbyn ut från grannstaden och Älvsby landskommun bildades.

Under 2024 kommer jubileumsåret att uppmärksammas på olika sätt. Om ni planerar att uppmärksamma detta så meddela gärna Linda Öhlin på Kultur och fritid.

Läs mer på undersidorna

Det finns även en möjlighet för byaföreningar att söka medel för kultur och barnaktiviteter under Älvsbyns kommun 150 år. Läs mer och ansök här:

Ansökan byaförening – Älvsbyns kommun 150 år – Älvsbyn (enamnd.se)

Vill du som företag vara med och uppmärksamma firandet av Älvsbyns kommun 150 år?

  • Det ska vara en tydlig koppling till Älvsbyns kommun 150år.
  • Man ska på ett tydligt sätt förstå vem som är avsändaren. Exempelvis så att det är tydligt att Älvsbyns kommun inte bedriver försäljning av något. Det räcker då med att företagaren har specificerat med en skylt, tex. Bakelsen säljs för att fira Älvsbyns kommun 150 års jubileum.

För att ta del av loggan skriv till Linda Öhlin linda.ohlin@alvsbyn.se

Skriv i mailet vad ni vill göra för att uppmärksamma firandet. Vid godkännandet så skickas loggan och den får då bara användas till det godkända förslaget.

Kontakt

linda.ohlin@alvsbyn.se

Senast uppdaterad 2024-02-12

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.