E-lönebesked

Information angående e-lönebesked

Alla kommunanställda och förtroendevalda

Du som är månadsanställd, timanställd eller förtroendevald inom Älvsbyns kommun kommer automatiskt att få e-lönebesked från och med löneutbetalningen den 27:e mars 2012. E-lönebeskedet innehåller samma information som det tryckta lönebeskedet som idag skickas ut med Posten. Om du vill ha lönebesked med Posten som tidigare måste du anmäla det till Personalavdelningen/lön. För att detta ska gälla redan i mars måste du anmäla ändringen senast den 10 mars.

Du som har självservice i kommunens lönesystem kan se både preliminär och slutlig lön där under ”Lönelista”. Eventuella avdrag för fackavgift och försäkring syns inte i självservice men däremot på e-lönebeskedet.

E-lönebeskedet innebär många fördelar för dig genom minskad pappershantering och att ha alla lönebesked samlade på samma ställe, samtidigt som du är med och bidrar till att minska belastningen på miljön.

Du som är valförrättare eller uppdragstagare

Som valförrättare eller uppdragstagare kommer du även i fortsättningen att få ditt lönebesked via posten. Vill du ha e-lönebesked måste du meddela det till kommunens Personalavdelningen/lön.

Så här hittar du ditt e-lönebesked

Får du din lön insatt på konto i Swedbank, Sparbank eller Nordea, ansluter du dig till e-lönebesked via Internetbanken, där du också kommer att se dina e-lönebesked.

Får du din lön insatt på konto i någon annan bank anmäler du dig via, www.swedbank.se/edokument. För att göra anmälan till annan bank behöver du en e-legitimation. E-legitimationen behöver du även senare för att se dina e-lönebesked.

Har du frågor om e-legitimation kontaktar du din bank.

Frågor Läs mer under Vanliga frågor och svar.

Har du ytterligare frågor om e-lönebeskedet kontaktar du din bank eller Personalavdelningen/lön.

Personalavdelningen/lön

Telefon: 0929-17000 vx, vardagar 08:00 – 12:00

Vanliga frågor och svar:

Varför inför Älvsbyns kommun e-lönebesked? Som miljömedveten kommun kan vi se att detta skulle ge oss vinster i minskade kostnader för utskick av lönebesked samt ett minskat resursutnyttjande som påverkar på miljön och klimatet.

Kommer alla att få sitt e-lönebesked elektroniskt? Alla månadsavlönade, timanställda och förtroendevalda ansluts automatiskt till e-lönebesked och får aktivt välja om man vill ha lönebeskedet i pappersformat med Posten.

Valförrättare och uppdragstagare ansluts ej automatiskt utan får aktivt välja att de ska anslutas till e-lönebesked. Detta görs via Personalavdelning/lön.

Jag har fått e-lönebesked men vill ha tillbaka min pappersspecifikation — hur gör jag då? Kontakta Personalavdelningen/lön.

Jag får fortfarande mitt e-lönebesked i papper och vill ha den elektroniskt — hur gör jag? Kontakta Personalavdelningen/lön.

Jag hittar inte mitt lönebesked på min internetbank — hur gör jag? Det är bara Swedbanks och Nordeas kunder som kan se lönebeskedet i Internetbanken. Är du kund i en annan bank måste du ha ett BankID och logga in med det via www.swedbank.se/edokument. Har du inte ett BankID beställer du det via din bank. Kontakta din bank för ytterligare information!

Vad är ett BankID? BankID är en typ av e-legitimation som gör det möjligt för företag, banker, organisationer och myndigheter att både identifiera och ingå avtal med privatpersoner på Internet. E-legitimationen är lika personlig som ett fysiskt körkort eller ID-kort i vanliga livet.

Hur skaffar jag ett BankID? Kontakta din bank för ytterligare information!

Vad är en e-legitimation? I det vanliga livet använder du ditt körkort eller ett ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.

Du kan läsa mer om e-legitimation på www.e-legitimation.se

Om jag glömt att anmäla till Internetbanken att jag vill ha e-lönebesked – kan jag se den då? Du kan alltid se dina lönebesked med hjälp av BankId på www.swedbank.se/edokument. För att få in beskedet i Internetbanken ska du ha anmält det innan lönen är lämnad till banken, senast den 10:e varje månad. Anmälan gör du bara en gång, i Internetbanken.

 

Senast uppdaterad 2017-10-19

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.