Nya tjänsteleverantörer

Älvsbyns stadsnät har tecknat avtal med stadsnätsoperatören IT Norrbotten. Det innebär att de hushåll och företag som är anslutna till Älvsbyns stadsnät får tillgång till ett av Sveriges största öppna nät med ett flertal tjänster under hösten 2017.

Nuvarande avtal med Älvsbyns kommun sägs därmed upp och du som kund behöver beställa ny tjänst från någon av de nya leverantörerna i nätet.

Vad händer nu?
Under oktober månad kommer Älvsbyns Stadsnät att sluta leverera tjänsten Internet, i samband med det väljer du själv vilken leverantör du vill ha och vilken tjänst. När övergången sker kommer du automatiskt till en portalsida där du gör dina val. I och med att du gjort ditt val sägs avtalet med Älvsbyns Stadsnät upp

Denna övergång gäller för våra privatkunder och för de företag som köper standardtjänster idag.
De företag som har speciallösningar kommer att bli kontaktade för planering av övergång.

I samband med denna övergång kommer Älvsbyns Stadsnät även att sluta leverera tjänsten e-post och servern mail.alvsbyn.com läggs ned, vilket vi informerat om på våra fakturor under sommaren.

Du rekommenderas redan nu att hitta en annan leverantör av e-post, till exempel gmail.com eller hotmail.com

Älvsbyns Stadsnäts nya webbplats hittar du på adressen  http://www.alvsbynet.se.
Observera att du inte kan välja operatör i förväg!


Frågor och svar

Vilka leverantörer kommer man kunna välja mellan?

I dagsläget finns AllTele, Bahnhof, Boxer, Bredband 2, T3, Universal Telecom samt Sappa (enbart TV) som tjänsteleverantörer.

Vad kommer det att kosta?

Prisnivåerna kommer att vara samma som i Kalix och Arvidsjaur. Tjänsteutbudet kan dock variera lite mellan kommunerna.

Hur väljer jag? Kan jag välja i förväg?

En portalsida för Älvsbyn håller på att färdigställas. När den publiceras kommer det exakta utbudet för Älvsbyn att finnas där så att man kan förbereda sig. Valet gör man den dagen omläggningen sker. När man startar sin webbläsare blir man automatiskt omdirigerad till en portal där man väljer ny operatör och tjänst.

Jag har ADSL…

Om du bor i en av de byar där Telia släcker ned kopparnätet (Granträsk, Korsträsk by, Laduberg/Krokträsk, Manjärv, Sörstrand, Nattberg, Riddarhällan, Södra Vistträsk) kommer du att ligga kvar med Älvsbyns Kommun som tjänsteleverantör tills stationen stängs ned, du kommer alltså inte att få välja någon ny leverantör.
OBS! När din fasta telefoni monteras ned är det dessutom viktigt att du säger upp ditt ADSL-abonnemang hos Älvsbyns Kommun. Blanketter finns under ”Blanketter” – ”Bygga, bo och miljö”.

Om du bor i en by som är ansluten till en telestation som inte läggs ned, d.v.s. Bredsel, Övre Tväråsel, Nystrand eller Tvärån så kommer du att få välja en ny leverantör. Detta gäller även byar som går mot dessa stationer som t ex Nybyn och Nedre Tväråsel som går mot stationerna i Övre Tvärsåsel och Nystrand.

Kan jag få telefon och TV?

Både telefon och TV finns i utbudet men på grund av tekniska begränsningar är det inte säkert att alla tjänster finns tillgängliga för alla kunder initialt.

 

Senast uppdaterad 2017-10-16

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.