10 skäl att flytta till Älvsbyn

– För prisvärt boende och gott om plats att växa 
Här finns alla förutsättningar att hitta ett prisvärt boende. Kommunen arbetar strategiskt för nyetableringar och det finns lediga tomter – redo både för husbyggen och affärs- eller industriverksamheter.

– För en av Sveriges bästa skolor
Älvsbyns kommun rankades 2021 för tionde året i rad stabilt i toppen i Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun.

– För ett rikt föreningsliv
Med runt 100 aktiva föreningar finns det något för de flesta intressen och åldrar.

Foto: Sara Lindström

– För bra kommunikationer
Det är lätt att åka hit. Bussar och tåg stannar centralt och närmaste flygplats är Luleå Airport, trekvart härifrån. Med bil tar du dig till både Piteå och Luleå på 45 min och mellan Boden och Älvsbyn tar det inte mer än 30 min.

– För ett av Norrbottens bästa företagsklimat
2022 blev Älvsbyn rankade bäst i länet och på plats 3 av 290 kommuner i Sverige i Småföretagarnas undersökning, vårt näringsliv hamnade på tredje plats i utmärkelsen Bästa tillväxten i Norrbotten och även bland länets Företagsklimat hamnade vi på plats tre.

– För ett näringsliv i världsklass
Med över 800 aktiva företag i en kommun med 8000 invånare hittar du här ett livskraftigt och väl differentierat näringsliv. Några av våra mest kända företag är Polarbröd, Älvsbyhus, Arctic Falls och Nyckelbryggerier.

– För byarna
Här finns det ca 20 byaföreningar som arbetar med att utveckla och göra landsbygden och livet i byarna attraktiv och levande.

– För en stor arbetsmarknads- och bostadsregion
Älvsbyn är en del av norra Sveriges största arbetsmarknads- och bostadsregion (Luleåregionen).

Foto: Sara Lindström

– För en aktiv fritid
Här kan du leva ett aktivt liv med ett rikt fritidsutbud. Ta ett kvällsåk i backen eller i skidspåret som fredagsfys, upplev motorsport eller utmana vänner och familj i Top of Älvsbyn där du genom att köpa ett startkort och bestiga de angiva bergstopparna är med och tävlar.

– För naturen och hög livskvalité
Likt en pärla ligger centralorten Älvsbyn mjukt inbäddad mellan skogbeklädda berg, intill den azurblå älven. I kommunen finns också den mäktiga Storforsen som lockar hundratusentals besökare varje år.

Här flyter livet fram precis som älven; ömsom vilt och äventyrligt, ömsom lugnt och rofyllt. Älvsbyn är en liten kommun med hög livskvalitet.

Senast uppdaterad 2024-01-23

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.