Kalendersynk

Information för kommunens personal om projekt telefonväxelbyte.

Kalendersynk

Viktigt att komma ihåg!

Din Outlook-kalender kommer att vara synkad med mot ditt fasta telefonnummer. Det innebär att om du lägger in att du har ett möte klockan 13.00 – 14.00 så kommer den som ringer din fasta telefon mötas av ett automatiskt svar som säger att “Den du söker återkommer kl. 14.00”. Detta är en funktion som vi tror många kommer att uppskatta, men det finns några saker att tänka på i samband med kalender-synk.

Outlook- kalendern synkas ungefär var 7:e minut mot Telia Touchpoint Plus (TPP). Det innebär att möten måste läggas in minst 15 minuter innan de börjar i din Outlook-kalender för att synken ska fungera. Det går inte att ändra en redan påbörjad händelse i enbart i din Outlook-kalender. Du måste göra ändringen i TPP.

Det är därför viktigt att komma ihåg att möten som ställs in med kort varsel (minde än 15 min innan start), då måste du ändra din tillgänglighet i TPP-appen och inte i din Outlook-kalender. Det gäller även möten som avslutas tidigare än den tid man lagt in i Outlook-kalendern.

Det finns de som använder kalendern lite som en kom-ihåg-lista/anslagstavla. Det som gäller är att alla poster du lägger i kalendern är förinställda som standard att sättas till ”upptagen”-poster och kommer alltså också att sätta dig som ”upptagen” i TPP.

Viktigt här är att om man har för vana att använda kalendern på detta sätt så bör man vara noga med att välja vilken “tillgänglighet” som används eftersom detta kommer påverka din status i TPP.

Mer information hittar du på sidorna

Projekt växelbyte (startsidan)

Allmän mobiltelefon

Personlig mobiltelefon

Svarsgrupp

Kalendersynk 

Datorn som telefon

Länkar Telia Touchpoint Plus

Senast uppdaterad 2022-10-27

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.