Vid invigningen av LTU's nya kontor 2014 i Älvsbyn närvarade Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare, Pär Jonsson, dåvarande näringslivschef, Kjell Rask, avdelningschef på LTU, och Conny Hökfords, näringslivskontakt på LTU. Foto: Sterling NilssonVid invigningen av LTU's nya kontor 2014 i Älvsbyn närvarade Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare, Pär Jonsson, dåvarande näringslivschef, Kjell Rask, avdelningschef på LTU, och Conny Hökfords, näringslivskontakt på LTU. Foto: Sterling Nilsson

Luleå tekniska universitet

ÄLVSBYN 17 MARS 2014

Under 2014 startade Älvsbyns kommun ett samarbete med Luleå tekniska universitet (LTU). Detta gör båda parterna för att ge företagen i Älvsbyn chansen att få en kontakt med universitetet.

– Det är svårt för små och medelstora företag att hitta till oss. Nu vill vi sänka tröskeln och öppna dörrarna, säger Conny Hökfors, LTU:s näringslivskontakt.

För entreprenörer som vill söka hjälp av universitet kan kontaktvägarna ibland bli krokiga. Det gäller att hitta rätt bland 540 forskare och lärare samt 183 professorer. Vem som är rätt person att prata med kan vara svårt att på förhand veta.

– Därför är det så viktigt att hitta någon som kan lotsa rätt. Ringer man universitetets växel är det inte lätt för telefonisten att koppla till rätt person, menar Pär Jonsson, näringslivschef i Älvsbyns kommun.

Bild på Luleå tekniska universitets plakat.

Företagen kan få hjälp med allt från professionell forskning till examensarbeten. Och just examensarbeten är viktiga. Först att nyttja LTU:s kontor i kommunhuset i Älvsbyn var Hanna Andersson i Älvsbyn, för att ge förslag på en detaljplan för Kanisområdet.

– Examensarbeten är betydelsefulla. De kan ses som en del av en provanställning för studenterna. Får vi fler företag att använda sig av universitetet blir vi alla vinnare. Det ökar chanserna att behålla kompetensen i regionen, berättar Kjell Rask, avdelningschef på LTU:S avdelning för arbetsvetenskap.

Senast uppdaterad 2024-03-02

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.