Energirådgivning

EKR Älvsbyn Arvidsjaur Arjeplog loggor

Har du frågor om energi? Då kan du ringa eller mejla dina frågor till din kommunala energi- och klimatrådgivare. På energi- och klimatrådgivningen kan privatpersoner, företag och föreningar få kostnadsfria råd i olika frågor som rör energi, exempelvis frågor om uppvärmning, kylning, elanvändning och egen småskalig elproduktion med solceller. Energirådgivaren säljer ingenting och gör inte reklam för specifika produkter, märken eller återförsäljare utan ger opartiska råd i frågor som rör energi.

Energi- och klimatrådgivare för Älvsbyns, Arvidsjaurs och Arjeplogs kommuner är Erika Groth. Erika Groth har sitt kontor på kommunhuset i Älvsbyn och nås via telefon på 0929-170 63 eller via e-post på erika.groth@alvsbyn.se.

Exempel på vanliga frågor som energi- och klimatrådgivaren svarar på:

  • Vad kan jag göra i mitt hus / mina lokaler för att sänka uppvärmningskostnaden?
  • Vilken typ av värmepump passar bäst för mitt hus?
  • Hur mycket solpaneler behöver jag sätta upp på taket om jag vill kunna täcka min årsförbrukning med egenproducerad solel?
  • Vilka bidrag eller andra sätt att tjäna pengar finns det för solcellsanläggningar?
  • Hur kan jag sänka mina elkostnader?
  • Hur kan jag minska min klimatpåverkan?

Du kan även träffa energirådgivaren på seminarier, marknader och events av olika slag i de tre kommunerna. Offentliga föredrag och andra evenemang som är öppna för allmänheten annonseras på den här sidan, på energi- och klimatrådgivningens facebooksida samt i lokal media och lokala annonsblad. Vill du att energirådgivaren ska komma till ditt företag eller din förening och berätta om någon energirelaterad fråga som exempelvis energihushållning, värmepumpar eller solceller så kontakta Erika Groth för att boka en tid.

Kommande evenemang

Föredrag för Torsdagsgruppen, Älvsby Folkhögskola, 24 oktober 2019 (vill du delta i Torsdagsgruppen ska du anmäla dig till folkhögskolan, de tar ut en kursavgift).
 

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras av Energimyndigheten.

facebooklogga
Följ ”Energi- och klimatrådgivningen i Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog” på facebook för att få de senaste nyheterna!

Senast uppdaterad 2019-10-10

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.