Energirådgivning

EKR Älvsbyn Arvidsjaur Arjeplog loggor

Har du frågor om energi? Då kan du ringa eller mejla dina frågor till din kommunala energi- och klimatrådgivare. På energi- och klimatrådgivningen kan privatpersoner, företag och föreningar få kostnadsfria råd i olika frågor som rör energi, exempelvis frågor om uppvärmning, kylning, elanvändning och egen småskalig elproduktion med solceller. Energirådgivaren säljer ingenting och gör inte reklam för specifika produkter, märken eller återförsäljare utan ger opartiska råd i frågor som rör energi.

Energi- och klimatrådgivare för Älvsbyns, Arvidsjaurs och Arjeplogs kommuner är Erika Groth.

Kontaktuppgifter:
Telefon: 0929-170 63
E-post: erika.groth@alvsbyn.se
Postadress: Älvsbyns kommun, Energi- och klimatrådgivningen, Storgatan 27, 942 85 Älvsbyn
Besöksadress: Älvsbyns kommun, Storgatan 27, Älvsbyn

Det finns även möjlighet att få rådgivning i form av ett videosamtal över internet. För att boka en sådant möte behöver du tillgång till en internetansluten dator, surfplatta eller mobiltelefon som är utrustad med en webbläsare (eller programmet Microsoft Teams), mikrofon och kamera. Videosamtal förbokas via telefon eller mejl. Webblänken som du använder för att ansluta dig till videosamtalet skickas till din e-postadress.

Frågor som skickas in skriftligen besvaras vanligen inom en vecka från att din fråga har kommit in till energi- och klimatrådgivaren. Om din fråga tar längre tid att besvara får du ändå inom en vecka en bekräftelse på att din fråga har kommit in. Skriftligt svar skickas i första hand via e-post.

Du kan även träffa energirådgivaren på seminarier, marknader och events av olika slag i de tre kommunerna. Offentliga föredrag och andra evenemang som är öppna för allmänheten annonseras på den här sidan, på energi- och klimatrådgivningens facebooksida samt i tidningar och annonsblad. Vill du att energirådgivaren ska komma till ditt företag eller din förening och berätta om någon energirelaterad fråga som exempelvis energihushållning, solceller eller hållbara transporter så kontakta Erika Groth för att boka en tid.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras av Energimyndigheten.

Kommande offentliga evenemang

Solcellsföredrag, Tisdag 28 april 2020 kl. 18:30, Medborgarhuset, Arvidsjaur (samarbete med ABF Norr Arvidsjaur) – INSTÄLLT

Solcellsföredrag, Onsdag 6 maj 2020 kl. 18:30, webbsänds via ABF Älvsbyn. Du behöver internetuppkoppling och en webbläsare för att kunna se och höra föreläsningen. För att kunna delta behöver du anmäla dig i förväg till ABF Norr Älvsbyn. Webblänken som du använder för att ansluta till föreläsningen skickas innan föreläsningen till din e-postadress av ABF Älvsbyn om du har anmält dig. Mer information om hur du anmäler dig finns på ABF Älvsbyns webbsida: www.abf.se/distrikt–avdelningar/abf-norr/kontakt/abf-norr-alvsbyn

Solcellsföredrag, Tisdag 12 maj 2020 kl. 18:30, ABF Arjeplog (samarbete med ABF Norr Arjeplog) – INSTÄLLT

Drop-in-rådgivning, Onsdag 13 maj 2020 kl. 10-15, Tingsbacka, Arjeplog – INSTÄLLT

Skulle ett eller flera av ovanstående evenemang behöva ställas in kommer det att meddelas på den här webbsidan och via facebook.

facebooklogga
Energi- och klimatrådgivningen i Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog” finns även på facebook!

 

Senast uppdaterad 2020-04-07

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.