Företagarfrukost på Polar hotelFöretagarfrukost på Polar hotel

Företagarträffar

Näringslivsfrukost

En gång varje månad bjuder Älvsbyns kommun på frukost med information och nätverkande (förutom juli då det är semesterledigt).
Frukosten serveras på Polar hotell från klockan 07.30 och informationsmötet pågår mellan 08.00 – 09.00.

Se sändningen från vår första digitala och historiska näringslivsfrukost. Näringslivsfrukost 27/3 2020 

Nästa träff: I nuläget vet vi inte om nästa näringslivsfrukost också kommer bli digital, vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Fredag 24/4 -20  Vidsel hos Storforsen Hotell

Tema: Vidsel Test Range, Ove Johansson – företagsrådgivare.
OBS lägg märke till tiden: Frukost kl 8:00 och föreläsning kl 8:30 – 9:30

Fredag 29/5 -20 Tema: Kommer senare

Fredag 26/6 -20 Tema: Kommer senare

Några stående punkter är information från Älvsbyns kommun, Företagarna Älvsbyn, Älvsby handel, Business By Woman, Polisen och LRF Älvsbyn. Tillfälle ges också för företagen att informera om det är något speciellt på gång hos dem. Till några av årets frukostmöten inbjuds föreläsare. Exempel på detta är; handelskammaren, tillväxtverket och så vidare.

En sammanfattning av mötena publiceras bland kommunens övriga näringslivsnyheter: Läs mer på sidan för våra näringslivsnyheter.

Kommande Workshops Våren 2020 (mer info kommer i Annonsbladet) Kostnadsfria!

MAX 30 deltagare/tillfälle pga Corona
Stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom och meddela oss på
072-2341627 så fler får chansen att delta.

Del 1/2 Driva utvecklingsprojekt 7:e april Tommie Helgeé

  • vad är ett projekt och vilka är motiven?
  • Genomgång och samtal framgångsfaktorer och fallgropar
  • Att ansöka om projektmedel – steg för steg
  • Introduktion till planeringsvektyg
  • Extern finansiering av projekt – kort genomgång av möjligheter
  • Introduktion till projektadministration och ekonomi
  • Avslutande tips

2. Storytelling 20:e april | Mats Långström och Annika Elworh
Det finns en mängd chanser att berätta och bygga kännedom kring vårt varumärke. Genom relevant och intressant innehåll berättar vi om oss själva och underlättar för andra att återberätta vår historia. En workshop där vi skapar förståelse för hur man berättar en historia, vad som är intressant att berätta, hur vi skapar intresse för vår plats och för våra produkter/tjänster/erbjudanden samt hitta ett nytt sätt att tänka för att ständigt generera nya berättelser som fortsätter bygga varumärket.

Del 2/2 Driva utvecklingsprojekt 6 maj Tommie Helgeé

Förväntningar på projektägare, fördjupning i planeringsverktyg som en del av uppföljningen, integrera horisontella principer så som jämställdhet, mångfald, organisering – förväntningar, roller, ansvar och utvärdering.

3. Sociala medier 11:e maj | Annika Elworth och Agnes Thurfjell
En väl genomförd kampanj i sociala medier kan ge långt mer påverkan än en storsatsning i dyrare, analoga kanaler. Att arbeta med sociala medier ger stora möjligheter men också stora utmaningar. En workshop där vi genom att visa olika aktuella case skapar en förståelse för hur man bäst använder respektive kanal och dess användningsområden. VI svarar också på frågan hur kan man nå och bearbeta rätt målgrupper med relevanta budskap. Och det faktum att ha en strategi är överlägset att jobba ad hoc. På en grundläggande nivå går vi även igenom statistik, annonsering och regler.

4. Film och Foto 25:e maj | Jonathan Eriksson och Mats Långström
Mycket av dagens kommunikation förflyttas från print till sociala medier och framförallt rörlig bild. För att bli framgångsrik med att filma behövs både kreativitet och strategi. En workshop som innefattar både film och foto. Vi går igenom grunderna för hur du på ett enkelt sätt kan skapa dina egna filmer. Manus, ljussättning, filmning, ljud, klippning, rättigheter och så vidare. Vi går också igenom grunderna för att skapa snygga bilder med enkla medel.

Älvsbyns näringslivsgala

Älvsbyns näringslivsgala och webbplatsen www.naringslivsgala.se är ett samarbete mellan Företagarna i Älvsbyn, Älvsby Handel, LRF i Älvsbyn och Älvsbyns kommun. Galans syfte är bland annat att stärka nätverkandet inom och mellan samarbetsparterna och att sätta strålkastarljus på lokala hjältar.

Näringslivsgalan är ett självfinansierat arrangemang genom biljettförsäljning och externa sponsorer.

Övriga företagarträffar

Företagarträffar anordnas av Näringslivskontoret fortlöpande inom ett flertal områden. Exempelvis inom ledarskap, företagsutveckling, omvärldsanalys och sociala medier. Företagarträffarna annonseras lokalt. Mer om detta kan du läsa under menyn Företagarcentrum 

Senast uppdaterad 2020-03-30

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.