Teater och dans

Att kultur är en stor del av Älvsbyn går inte att ta miste om. Här hittar du några utav våra återkommande arrangemang i Älvsbyn.

Trolltagen

Baletten Trolltagen är sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen. När flickorna blivit vuxna ämnar trollen gifta sig med dem och göra dem till drottningar på sina slott. En fattig vallpojke förirrar sig i skogen och träffar där på de tre slotten – ett av koppar, ett av silver och ett av guld – där flickorna hålls fångna.

Här nedan hittar du videoreportage om Trolltagen.

Trolltagen satsar på lokala talanger / Trolltagen invest in local talent (Youtube)

Äxter

Äxter är en revygrupp i Älvsbyn som ständigt bjuder på skratt. Varje år framför teatersällskapet egenskriven buskis som är är inspirerad av lokala händelser.

Här nedan hittar du reportage om Äxter.

Yster, ful och halvgalen (Äxter) (Youtube)

Äxter – gänget som bjuder på skratt

Äxter bjöd på något alldeles extra

Dansdraget

Dansdraget i Älvsbyn är en förening i Älvsbyn som har fostrat många duktiga dansare genom tiderna. Föreningen består av dansutövare i alla åldrar och varje år deltar medlemmarna i olika tävlingar runt om i Sverige, vilket brukar ofta resultera i pallplacering.

Älvsbyns Riksteaterförening

Älvsbyns Riksteaterförening är en ideell förening som arrangerar många olika typer av scenkonst både i tätorten och ute i byarna. De har som vision att förmedla scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla, överallt.

Senast uppdaterad 2021-07-20

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.