Jobba som röstmottagare 2022

Den 11 september 2022 kommer val till riksdag, region- och kommunfullmäktige hållas. Inför valen söker Älvsbyns kommun röstmottagare. Är du intresserad av att hjälpa oss att genomföra valet på ett bra och rättssäkert sätt? Välkommen att lämna en intresseanmälan i vår e-tjänst.

Det är valnämnden i varje kommun som ansvarar för att rekrytera röstmottagare till förtids­röst­ning och röstmottagning på valdagen. I arbetsuppgiften som röstmottagare ingår, bland annat att:

  • upprätthålla god ordning i vallokalen
  • ta emot röster och lägga dem i urnan
  • hjälpa de väljare som ber om det
  • granska och räkna rösterna efter vallokalens stängning

Förtidsröstningen startar den 24 augusti.

Alla röstmottagare måste genomgå en obligatorisk utbildning under augusti för att få ett förord­nande som röstmottagare. Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt samt ställer höga krav på noggrannhet. Röstmottagaren ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Ersättning utgår till röstmottagare.

Mer information om valet hittar du på Valmyndighetens hemsida: www.val.se.

Du som är över 18 år och intresserad av att bli röstmottagare i någon av vallokalerna vid valet, eller i förtidsröstningen kan lämna en intresseanmälan i vår e-tjänst. Om du har frågor om arbetet som röstmottagare kontakta kommunledningskontorets kansli: kansliet@alvsbyn.se Eller ring Sandra Viström 0929-171 14.

Anmäl ditt intresse här i vår e-tjänst senast den 30 juni 2022:

https://alvsbyn.enamnd.se/rostmottagare

Senast uppdaterad 2022-07-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.