Positiv trend inom näringslivsklimat

 

Svenskt Näringsliv har genomfört den årliga rankingen av näringslivsklimatet i Sveriges kommuner. I år är Älvsbyn på plats 5 i Norrland efter Bjurholm, Timrå, Luleå och Rättvik. Inom Norrbottens län är Älvsbyn på plats 2 efter Luleå.

Den positiva trenden de senaste åren håller i sig. För tredje året i rad förbättrar Älvsbyn sin ranking, i år med 19 placeringar. Den positiva trenden i näringslivet skapar förutsättningar för vår välfärd genom ökade skatteintäkter till stat och kommun. Vad gäller antalet aktiva företag i kommunen har vi ökat med cirka 100 företag de senaste åren, från 708 företag år 2008 till 810 företag år 2015.

En stor del av framgångsfaktorn ligger i det goda samarbetet mellan företagare och kommun samt mellan politiker och tjänstemän.  Med tanke på vår historik och kultur fungerar det bra med ett informellt förhållningssätt i det kommunala arbetet.

Vi arbetar med ett koncept ”strålkastarljus på lokala hjältar” ex. vår näringslivsgala, där vi riktar strålkastare på olika företagare. Dessutom har vi vår företagarfrukost där vi lyfter fram goda förebilder.

Vi tävlar inte mot andra kommuner i näringslivsrankingen, utan vi har fokus på det vi kan påverka dvs. vår egen kommuns utveckling. Tisdag den 15 september presenterades rankingen. Dagen efter, den 16 september, genomför vi en kommunvandring med ledande politiker och företagare för att förbättra vårt företagsklimat.

Arbetet med ett bra näringslivsklimat tar aldrig slut i en kommun.

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2015-09-16

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.