Näringslivsklimatet i Norrbotten

Näringslivsklimatet i Älvsbyn

Svenskt Näringslivs ranking av landets 290 kommuners företagsklimat finns nu fastställt. Resultatet baseras på de betyg som över 31 000 företagare från hela landet sätter på sin hemkommuns företagsklimat.

Hur ser det ut i länet? I fjol klättrade 9 av 14 kommuner i rankingen, i år går det andra hållet, 9 av 14 kommuner backar. Två kommuner placerar sig på topp 100, nämligen Luleå på plats 77 och Älvsbyn på plats 98. Boden finns på plats 175 och därefter finns länets övriga kommuner på plats 215-289.

Det viktiga för oss i Älvsbyns kommun är inte placeringen i sig. Det viktigaste är att vi håller en positiv trend och att det finns goda förutsättningar för sysselsättning och företagande. Det är även ett bra underlag för vad vi behöver förbättra.

Våra styrkor finns främst i de mjuka frågorna; politiker och tjänstemäns attityder till företagande samt service till företagande. Våra svagheter finns främst i tillgång till kompetens, konkurrens från kommunen samt få entreprenader inom kommunal verksamhet.

Företagarfrukosten fyller en viktig roll i kommunikationen med företagsledare. Där informerar vi och fram för allt lyssnar på företagarnas synpunkter. En god dialog är grundläggande för en kommuns utveckling.

Tack för att ni tog er tid!

Pär Jonsson Näringslivschef Älvsbyns kommun

Senast uppdaterad 2016-09-20

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.