Det där med människor

Inom utveckling av verksamheter pratar vi ofta om balans mellan hårda och mjuka frågor. Som ledare räcker det inte att jobba med strukturfrågor utan samtidigt måste människor och gruppens dynamik hanteras.

När vi utbildas inom UGL, utveckling av grupp och ledare, och likande ledarskapsutbildningar, skolas vi in i tänket att vi är statiska individer. Vi vill gärna klassa människor efter ett visst grundbeteende, ex. relationsorienterade eller kreativa. En annan dimension av UGL är vår förmåga att förändra vårt beteende. Då blir det jobbigt för de flesta, nu kan vi inte placeras i fack längre.

Själv uppskattar jag hantverket vid renovering av en V8-motor samtidigt som jag gärna skriver dikter. En helkväll i Acusticum Piteå med direktsändning av opera från Metropolitan är minst lika trevligt som att uppleva en direktsändning från Melodifestivalen live.

En höstdag i september med en middag över öppen eldstad i skogen kan vara lika angenämnt som en 6-rätters middag på restaurang i New York.

Varför måste vi dela in människor i olika fack?
Livet är alldeles för kort för det!

Varje människas liv slutar på samma sätt.
Det är bara detaljerna kring hur hon levde och hur hon dog som skiljer henne åt från andra.
Ernest Hemingway

Pär Jonsson
Näringslivschef
Älvsbyns kommun

 

Senast uppdaterad 2015-08-14

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.