Studier

Älvsbyns Gymnasium gillar idrott. Vi har därför anpassat samtliga våra gymnasieprogram så att det går att kombinera med NIU. Mer information om vilka program och inriktningar som finns att välja på hittar du på

alvsbyn.se/utbildning/gymnasium/programutbud

Älvsbyns Gymnasium är en liten skola med små klasser, vilket skapar en trygg miljö och förutsättningar till mycket stöd och nära samarbete med lärare.

Ditt program väljer du på programvaljarenfyrkanten.se där du även anger att du söker NIU-utbildning.

För längdskidåkning, orientering och skidorientering skickar du in din ansökan via respektive förbund:

NIU står för Nationell Idrottsutbildning och syftet är att ungdomar ska kunna kombinera elitidrottande med gymnasiestudier. Utbildningen har en tydlig elitidrottskaraktär med mål att eleverna ska ha förutsättningar att på sikt konkurrera på nationell elitnivå.

När du går NIU läser du ämnet Specialidrott. Kurserna i specialidrott ger dig bland annat verktyg att planera, genomföra och utvärdera din träning. Det ger även kunskaper om kroppens funktioner, energiprocesser, kost samt andra faktorer som påverkar ditt idrottande.

Vid Älvsbyns Idrottsgymnasium finns alltså förutsättningarna för dig att kombinera studier med elitidrott. Här får du goda möjligheter till såväl idrottslig som personlig utveckling! Välkommen med din ansökan!

Skidträning vid Kanisbacken.

Skidträning vid Kanisbacken. Foto Marcel Köppe.