Leva i kommunen

I Älvsbyns kommun finns alla förutsättningar att hitta ett prisvärt hem och leva ett aktivt liv med ett rikt fritidsutbud nära till hands. Ser mer under rubrikerna nedan för information och aktuellt utbud av arbete, boende, skola och fritid.

Arbete

Foto: Sara Lindström

Lediga arbeten i Älvsbyns kommun:

Arbetsförmedlingen – Platsbanken

LinkedIn

Älvsbyns kommun

Tips!
Älvsbyn är en del av Luleåregionen, norra Sveriges största arbetsmarknads- och bostadsregion, det innebär att du kan utöka din sökning till våra grannkommuner om du vill se fler lediga arbeten.

Korta avstånd och bra kommunikationer gör det möjligt att bo här även om du arbetar i någon av våra grannkommuner, bussar och tåg stannar centralt och med bil tar det 45 min till både Piteå och Luleå och 30 min till Boden.

Boende

Foto: Sara Lindström

Lediga tomter för ditt drömhus
Älvsbyns kommun erbjuder lediga tomter till försäljning. Tomterna säljs via det kommunala bolaget Älvsbyns fastigheter och det finns lediga tomter i såväl Älvsbyn som i de mindre byarna.

Boenden redo för inflytt
För dig som vill flytta in direkt finns det boenden till salu både på Fastighetsbyrån och Hemnet.

Hyreslägenheter
Flertalet hyresvärdar erbjuder hyreslägenheter runt om i kommunen, se hela listan på hyresvärdar här.

Skola

Foto: Sara Lindström

Här finns det 7 förskolor, 5 grundskolor och 1 Gymnasieskola, läs mer om respektive skola i rubrikerna nedan.

Förskolor

Grundskolor

Älvsbyns gymnasium

Fritid

Foto: Sara Lindström

Här finns det ca 100 aktiva föreningar vilket gör att det finns något för de flesta intressen och åldrar och aktiviteter tillgängliga året om. Håll även koll på evenemangskalendern för att se vilka evenemang som är på gång just nu.