Erik Isaksson Foto: privat

Säg Hej till vår medarbetare…

Erik Isaksson som arbetar som samhällsplanerare på Samhällsbyggnadsenheten.

Berätta lite om dig själv
Jag heter Erik Isaksson, är 40 år och bor i Muskus med fru och tre barn. På fritiden jagar jag gärna om jag har tid men antalet jaktdagar är ganska lätträknade nuförtiden. Jag håller också just nu på att lära mig garva läder. Förhoppningsvis kan det gå hand i hand med jaktintresset.

Vad fick dig att utbilda dig till samhällsplanerare?
Jag trivdes bra på jobbet jag hade innan jag utbildande mig till samhällsplanerare men i takt med att flera av mina vänner slutade, många för att plugga, började jag fundera på att utbilda mig. Det hade jag kanske grubblat över tidigare också men tveksamhet på vad ska lägga några år av sitt liv på hade dittills landat i att jag aldrig kunde bestämma mig trots att jag passerat 30. Min fru jobbade och jobbar fortfarande som planeringsarkitekt på en konsultfirma så jag hade god inblick i hennes jobb som verkade kreativt och intressant. Som tur var så har LTU en utbildning som passade väldigt bra för den här typen av jobb och hon pushade mig att söka till den utbildningen.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Att det är omväxlande. Jag upprättar detaljplaner där bland annat byggrätter och gator med mera regleras men har även kommunikation med myndigheter som Trafikverket, Länsstyrelsen och Lantmäteriet för kommunens räkning. Det är mycket kontorsjobb men det är även dagar i fält med exempelvis inmätningar och naturinventeringar. I våras köpte LTU undervisningstimmar av Älvsbyns kommun och jag fick undervisa studenter i detaljplanering vilket var kul och verkligen något helt nytt. Att träffa så många olika människor som jag får göra är ändå kanske mest intressant.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?
Det omväxlande arbetet är samtidigt utmanande då det kan bli väldigt många olika projekt där man har många arbetsuppgifter som ska göras med många samrådsparter att förhålla sig till eller återkoppla till och med många olika deadlines att hålla. Det är ofta väldigt mycket att hålla i huvudet.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Jag försöker sätta av förmiddagarna med att jobba med något av mina stora pågående projekt, exempelvis tillståndsprocesser i Storforsen. Jag har som regel också minst ett möte inbokat per dag. På eftermiddagarna brukar jag försöka jobba med mindre projekt. Det är i alla fall målbilden av min arbetsdag. Det kan lika gärna komma fem mejl före klockan nio och alla vill ha svar med vändande post och någon ringer med frågor om sin fastighet vilket också är en del i mitt arbete men dagen blir inte alltid som man planerat. Sommarhalvåret är någon dag då och då en utedag, som nyligen när jag mätte in stenarmen i Storforsen på förmiddagen och ritade uppmätningsritningar för den på eftermiddagen.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?
Det bästa med att jobba i Älvsbyns kommun är att jobba i, och vara en del av, den kommun man själv lever i och jag upplever också att kommunen som arbetsgivare är lyhörd. Sen är ju de korta avstånden i kommunen ett stort plus. Man kan sluta jobbet, handla matsäck, hämta barnen och vara ute med dem på jaktmarken på en timma om inte något mjukisdjur är borttappat eller något annat inte krånglar.

Senast uppdaterad 2022-11-21
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.