Säg Hej till vår medarbetare…

Berätta lite om dig själv
Jag heter Camilla Isaksson, snart 52 år och bor i Älvsbyn med sambo, katt och ett hemmavarande barn och ett utfluget. När jag är ledig fixar jag och pysslar gärna med det mesta, är i stugan och umgås med familj och vänner.

Vad fick dig att vidareutbilda dig till socialpedagog/behandlingspedagog?
Jag har arbetat som undersköterska sedan jag gick ut gymnasiet (för många år sen!!!) och det mesta av den tiden, på Nyberga. Det har blivit många fina år i äldreomsorgen där jag fått mycket erfarenhet och mött många fina människor, både kollegor och omsorgstagare. 2020 kände jag att tiden var mogen för en förändring. Jag var nyfiken och ville inrikta mig mot en annan kategori och ålder av människor, men samtidigt ville jag fortsätta möta människor och deras sociala behov och livsöden.

Hur hjälper utbildningen dig i ditt nuvarande arbete?
Jag valde att läsa till Socialpedagog via yrkeshögskola och har inte ångrat mig en sekund. Både att plugga på äldre dagar och byta jobb är utmanande och lärorikt. De två åren jag pluggat innebar distans via Lernia i Piteå på grund av Covid-19. Jag valde att fokusera på studierna och arbetade inte under tiden. Kurserna vi läste var intressanta och skapade en bred kunskap kring allt från psykisk ohälsa, integration, missbruk, sociala samhällsfrågor, lagar till NPF diagnoser. Under utbildningen hade vi fyra praktiktillfällen då jag hann se och lära mig mycket. Sen hade jag turen att få arbete på orten direkt efter studierna och arbetets upplägg passar mig som handen i handsken. Studiernas ämneskurser har gett mig en stabil grund som gör att jag bättre kan förstå, stötta och motivera de människor jag arbetar mot.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?
Den största utmaningen i mitt arbete är att skapa en stabil och trygg relation med dem jag möter och hjälper i sin vardag. Som handledare på Aktivitetshuset är målet att skapa delaktighet och meningsfulla dagar med aktiviteter som är individuellt anpassade för deltagarna och att motivera för att stärka människors egna styrkor och egenskaper.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det bästa med mitt arbete är att det är väldigt flexibelt och varje dag bjuder på nya utmaningar och att jag får möta människor. Jag trivs i min nya arbetsgrupp och känner mig välkommen. I mitt arbete känner man att man gör skillnad och det känns bra.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
En dag på aktivitetshuset innebär att vi tidigare tillsammans planerat in olika aktiviteter utifrån verksamhetens behov, beställningar och deltagares dagsform. Det är ett flexibelt och roligt arbete där vi utför allt från att baka och göra smörgåsar som senare lämnas för catering efter beställning. Vi har tisdagscafé på Fluxen (vilket är mycket uppskattat), städar och håller storgatan, forum och lomtjärn rent och snyggt. Kör ut internpost och skapar olika varor till försäljning som tex braständare, pannlappar och disktrasor mm.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?
Det bästa med att bo i Älvsbyn är att slippa pendla mellan arbete och hemmet. Man vinner både tid och ekonomiskt på det.