Rombos och Älvsbyns standarflaggorRombos och Älvsbyns standarflaggor

Nystart i samarbetet mellan Älvsbyn och Rombo

Målet med projektet är att konkretisera i ett nytt samarbetsavtal inom någon av de gemensamt identifierade problemområdena urbanisering, miljö, naturturism, livsmedelsförsörjning och ungas hälsa.

Älvsbyns kommun och Rombo-distriktet i Tanzania har i samarbetsavtal tidigare arbetat tillsammans i projektform vilket bland annat har resulterat i utveckling och byggnation av enkla biogasanläggningar för familjebruk.

Rombos och Älvsbyns representanter vid ett besök i Älvsbyn 2013

Rombos och Älvsbyns representanter vid ett besök i Älvsbyn 2013

Parterna beslutade våren 2016 att göra ett tillfälligt uppehåll i projektarbetet på grund av förflyttningar av tjänstemän och att valet hade resulterat i ett helt nytt fullmäktige i Rombo. Nu har situationen stabiliserats och projektet ”New start
cooperation Älvsbyn – Rombo” har blivit beviljat. Projektet påbörjades 1 januari och kommer att pågå till sista juni 2018.

Den svenska delegationen kommer att resa ner till Rombo i slutet av februari för att träffa lokala politiker och tjänstemän. Delegationen består av projektledaren Linda Öhlin och Berit Hardselius som båda är nya i projektarbetsgruppen och Britt Hällerstrand och Birgit Nilsson som tidigare arbetat aktivt med projekt i Rombo.

Projektet ”New start cooperation Älvsbyn – Rombo” är ett kommunalt partnerskap och finansieras av ICLD, Swedish International Centre for Local Democracy.

 

Senast uppdaterad 2018-01-24 Innehållet på denna sida uppdaterades senast för mer än ett år sedan och kan innehålla felaktigheter. Du kan föreslå ändringar genom att klicka på knappen nedanför.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.