Ny rektor på folkhögskolan

I början av höstterminen tillträdde Josef Öz som ny rektor på Älvsby folkhögskola. Tidigare har han arbetat hos studieförbundet Medborgarskolan, men kommer nu arbeta med att utveckla och stärka vuxenutbildningen i Älvsbyn.

– Jag arbetar för att folkhögskolan aktivt ska bidra till att folkbildningen kommer flera till del. Kursdeltagaren får, med avstamp i folkbildningens pedagogik och den atmosfär som folkhögskolemiljön erbjuder, en ny chans att förkovra sig i ämnen som fattas för att söka sig vidare. Jag vill vidare förbättra vår konferensverksamhet så att även andra än studerande kan njuta av att tillsammans förkovra sig i något ämne i en trivsam miljö och med god mat. Föräldrar, vars ungdomar är på internat hos oss, ska känna sig trygga med att deras ungdomar är väl omhändertagna.

Hur ser du på framtiden?

– Vi kommer att behöva göra investeringar i lokaler, använda våra resurser effektivt och utveckla vårt koncept för att ha fortsatt hög kvalité och möta framtidens krav. Detta kräver en god omvärldsorientering, inkluderande ledarskap och ett långsiktigt tänkande. Jag är optimistisk inför framtiden.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2018

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2018-12-21
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.