Möjlighet till fler semesterdagar med semesterväxling

– Semesterväxling är något som vi vet är mycket efterfrågat av våra medarbetare, senast i veckan fick jag en fråga från en medarbetare om det går att semesterväxla, så det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda semesterväxling som en förmån, säger HR-chef Anna-Karin Andersson.

Från och med januari 2020 kommer medarbetare i Älvsbyns kommun erbjudas att semesterväxla, vilket i korthet betyder att man som anställd erbjuds byta bort semesterdagstillägg mot extra lediga dagar. Antalet extra dagar kan antingen bli fem eller sex, beroende på hur många semesterdagar man har enligt kollektivavtalet.

För att kunna semesterväxla kan man inte ha mer än 12 sparade semesterdagar och de extra dagarna måste tas ut under året. HR-avdelningen kommer gå ut med information till kommunens chefer inom kort som sedan får i uppdrag att informera sina medarbetare. Ansökan om semesterväxling behöver vara inne i god tid inför det kommande semesteråret så det är snabba ryck att göra klart det sista nu, säger Anna-Karin.

Senast uppdaterad 2019-08-14
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.