Möjlighet till 100% investeringsbidrag för elbilsladdare

Trafikverket erbjuder sig betala 100 procent av installationskostnaden för ett företag eller organisation som vill sätta upp en publik snabbladdare för elbilar i Älvsbyns tätort.

Bild på laddning av elbil.

Laddning av elbil. Foto: Pixabay

Det har gått lite trögt att få igång utbyggnaden av publika laddstationer där allmänheten kan ladda sina elbilar i Norrbottens län. Även om elbilar huvudsakligen laddas när det står parkerade hemma så behövs också god tillgång till publika laddare för att kunna fylla på med el vid längre körningar. För att få igång utbyggnaden erbjuder nu staten ett engångsstöd på upp till 100 procent av installationskostnaden för de företag eller organisationer som installerar publika snabbladdare på ett antal utvalda platser i länet. En av dessa utvalda platser är Älvsbyns tätort. Villkoret är att den sökande måste driva laddstationen i minst 5 år.

Ansökan öppnar den 15 februari och är öppen i åtta veckor. Ansökan lämnas in till Trafikverket.

Mer information finns på Trafikverkets hemsida:

https://www.trafikverket.se/tjanster/ansok-om/ansok-om-bidrag/ansok-om-bidrag-till-snabbladdningsstationer-for-elfordon/

Senast uppdaterad 2021-01-29
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.