Anna Jalar, Bettan Gran, Anna-Carin Andersson och Anneli Hortlund, förskolans fyra handledare i Läslyftet. Foto: Robin Nilsson.Anna Jalar, Bettan Gran, Anna-Carin Andersson och Anneli Hortlund, förskolans fyra handledare i Läslyftet. Foto: Robin Nilsson.

Läslyftet – viktig del i lärandet för de yngre

Den 18 augusti fylldes kommunfullmäktiges sal med nästan 60 förskollärare och barnskötare från kommunens alla förskolor. Anledningen att träffas var en gemensam kompetensutvecklingsdag som utgjorde startskottet till höstens satsning på Läslyftet i förskolan. Läslyftet är en kompetensutveckling i språk-, läs- och skrivutveckling för de som arbetar med förskolans barn.

– Läsa och skriva är förmågor som utgör grunden för allt lärande. Under tre års tid har Läslyftet varit ett prioriterat utvecklingsområde i kommunens Strategiska plan. I år är det förskolans tur att ingå i satsningen. Det är tack vare ett politiskt beslut om ett ökat budgetutrymme detta år som vi nu har möjliggjort att boka vikarier som ersätter personalen som varje vecka deltar i en träff, säger Marianne Stenvall, förskolechef inom Timmersvansens förskoleområde.

På plats fanns även förskolans fyra handledare i Läslyftet, Anna Jalar, Elisabet Gran, Anna-Carin Andersson och Anneli Hortlund, redo att träffa och handleda vardera två grupper med kollegor under hela hösten.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2017

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.