Utbildning inom förändringsledning. Foto: Robin NilssonUtbildning inom förändringsledning. Foto: Robin Nilsson

Kommunens chefer utbildades inom förändringsledning

Den 25 november hölls den första av fyra utbildningstillfällen inom förändringsledning för chefer inom kommunen. Syftet med utbildningen är att ge cheferna mer kött på benen för att kunna hantera eventuella förändringar inom organisationen och leda sina enheter när detta sker.

Föreläsare för dagen var ingen mindre än Kelly Odell, näringslivsidkare och författare, som tidigare varit chef för Telia Mobile och Whirlpool Corporation, nu delägare i företaget Astrakan.

– Det är möjligt tack vare omställningsfonden som vi kan genomföra en sådan här utbildning. Det ger väldigt mycket att vi kan sitta tillsammans och diskutera de här frågorna. Jag tror att en organisation idag behöver jobba med förändringar. Vi har en föränderlig omvärld, massa olika stora utmaningar som vi behöver förhålla oss till. Då är det bra att cheferna kan få en gemensam utbildning i förändringslogik och förändringsmetodik. Jag tror att det här kommer att ge oss en bra grund för det, säger Anna Lindberg, kommunchef i Älvsbyn.

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-10
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.