Magnus Nordström, kommunchef. Foto: Peter LundbergMagnus Nordström, kommunchef. Foto: Peter Lundberg

Kommunchefen slutar

Älvsbyns kommuns kommunchef har nu på morgonen den 3 februari valt att säga upp sig. Magnus Nordström har varit kommunchef i Älvsbyns kommun i 12 år.

– Det är väldigt tråkigt att Magnus väljer att avsluta sin tjänst som kommunchef. Vi har haft ett gott samarbete och en samstämmig vilja att utveckla kommunen i positiv riktning, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

En kommunchef i Sverige brukar inte stanna så länge på sin post men Älvsbyns kommun har haft förmånen av en längre tids stabilitet i den högsta tjänstemannaledningen.

– Efter valet 2018 lovade jag det nya kommunalrådet att jag skulle vara kvar i ytterligare två år. Nu har det gått drygt två år sedan dess och nu känner jag att det är dags att gå vidare, säger Magnus Nordström, kommunchef i Älvsbyns kommun.

Har granskningen av kommunen i Piteå-Tidningen påverkat ditt beslut?

– Det är ett beslut som vuxit fram under en längre tid. Jag har varit med under 12 års tid och byggt upp en stark och trygg organisation, men jag känner att jag tappat drivet och att jag inte längre har hundraprocentigt politiskt stöd. För mig är båda skälen en grundförutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Så nu är det dags att göra något annat, säger Magnus Nordström, kommunchef i Älvsbyns kommun.

Kommunchefen har tre månaders uppsägningstid och rekryteringen av ny kommunchef påbörjas omgående.

– Jag vill tacka Magnus för de 12 år han har varit kommunchef och ge honom högsta beröm för det arbetet han utfört och det sätt som han styrt Älvsbyns kommuns organisation, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

 

Senast uppdaterad 2021-02-05
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.