Magnus Nordström, kommunchef. Foto: Peter LundbergMagnus Nordström, kommunchef. Foto: Peter Lundberg

Covidfritt och samtliga äldre vaccinerade på särskilt boende

Alla äldre som vill och är boende på Älvsbyns kommuns två särskilda boenden är nu vaccinerade med den första dosen vaccin mot covid-19 och det är dessutom covidfritt i hela kommunens organisation.

– Just nu har vi inga nya smittade i hela kommunens organisation bland personalen. Vi har inte heller någon smittad omsorgstagare inom hela socialtjänsten vilket är mycket glädjande, säger Magnus Nordström, kommunchef i Älvsbyns kommun.

Anhöriga har i hög utsträckning hörsammat vädjan att ej besöka sina nära på våra två särskilda boenden för äldre och sen pandemins start har ännu ingen fått covid-19.

Vaccinationer

I veckan har samtliga som anmält intresse på särskilt boende samt gruppboende i omsorgen om funktionsnedsatta vaccinerats med första dosen av två. En dos ger cirka 40-60% skydd mot att få covid-19. Den andra dosen tas efter 3-4 veckor och några veckor efter andra dosen har man ett skydd på 90‑95%.

Hans Nyberg, socialchef, Foto Peter Lundberg

Hans Nyberg, socialchef, Foto Peter Lundberg

– Kommunen ansvarar att ge vaccin för boende på särskilt boende och i omsorgen samt personer med hemsjukvård. Personal i socialtjänsten vaccineras av regionen med start under vecka 5 och där har hittills cirka 90% anmält sig, säger Hans Nyberg, socialchef i Älvsbyns kommun.

Vaccineringen av övriga i ordinärt boende med hemtjänst och personal ansvarar regionen för, det vill säga Hälsocentralen.

Det är fortsatt viktigt att hålla i och följa de restriktioner som gäller, än är pandemin ej över.

Senast uppdaterad 2021-01-22
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.