Flygbildsvy över Korsträsk i Älvsbyns kommun. Sommar med åkrar, byn och sjön Stor-korsträsket.Vy över Korsträsk i Älvsbyns kommun. Foto Bergslagsbild AB

Älvsbyn är tredje bästa miljökommun i länet

Älvsbyns kommun hamnar på tredje plats i länet och klättrar hela 138 placeringar totalt sett i årets rankning av Sveriges miljöbästa kommun. Det är en enorm förbättring jämfört med förra årets placering.

– Årets placering visar att kommunens arbete ger resultat. Att förbättra den lokala miljön är viktigt, delvis för naturens skull men framför allt för att det förbättrar boendemiljön för befolkningen i kommunen, säger Erika Groth, miljöstrateg i Älvsbyns kommun.

I årets rankning av Sveriges miljöbästa kommun hamnade Älvsbyns kommun på tredje plats i länet, efter Piteå och Luleå, och på plats 136 i hela landet. Det är en drastisk förbättring jämfört med förra året då Älvsbyn låg på plats 274 av 290 kommuner. För första gången tillhör Älvsbyns kommun övre halvan av Sveriges kommuner i miljörankningen.

Kommunrankningen utförs av Aktuell Hållbarhet och baseras på en kombination av offentlig statistik och en enkät som kommunerna fyller i årligen. Årets kommunrankning finns här:

https://kommunrankning.miljobarometern.se/resultat/älvsbyn

Senast uppdaterad 2022-09-02
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.