Anna-Karin Sandström, rektor på Parkskolan, och Åsa Skogkvist, kostansvarig på Älvsbyns kommun. Foto: Robin Nilsson

Invigningen av Matstugans restaurang firades med pompa och ståt

Matsalen och köket på Parkskolan har fått en make over. Sedan slutet av vårterminen i år har det arbetats för fullt med att rusta upp lokalerna. I och med detta introduceras bland annat en ny serveringslinje, med höj- och sänkbar disk, en specialkostlinje, nya golvmattor, samt nya kylar och frysar.

Utöver detta har det även skapats möjlighet för två köer in i matsalen, vilket resulterar i att kön flyter på snabbare och på så sätt kortar ner kötiden. Ett av huvudsyftena i upprustningen är att skapa en ljusare och trevligare atmosfär, och att lära barnen och ge dem en chans att vara självständiga under lunchen.

– Lärandet och hälsa hör ihop. Skollunchen är otroligt viktig för barnen. Att de har en bra matmiljö och kan äta i lugn och ro, säger Anna-Karin Sandström, rektor på Parkskolan.

Matstugans restaurang. Foto: Robin Nilsson

Projektet är ett samarbete mellan Parkskolan, kommunens kostenhet och Älvsbyns Fastigheter och den 6 december invigdes de ”nya” lokalerna med både pompa och ståt.

– I och med det här arbetet har vi skapat en bättre och trevligare arbetsmiljö, för både elever, pedagoger och dem som jobbar i köket, säger Åsa Skogkvist, kostansvarig på Älvsbyns kommun.

I samband med upprustningen av de nya lokalerna hölls en tävling för samtliga klasser på skolan om vad matsalen ska heta. Efter att ha gått igenom alla förslagen noga presenterades vinnaren i tävlingen, och det nya namnet blev alltså Matstugans restaurang.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #4, 2019

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2019-12-27
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.