Foto: Peter LundbergFoto: Peter Lundberg

Parkskolan satsar extra på god hälsa

En god hälsa och en mätt mage är viktigt, för både kropp och själ. Skolans erfarenheter visar dock att många elever skippar dagens viktigaste måltid, frukosten. Parkskolan är därför mitt uppe i en satsning med fokus på både hälsa och rörelse bland barnen.

Parkskolan är därför mitt uppe i en satsning med fokus på både hälsa och rörelse bland barnen. I och med detta har skolan valt att servera gratis frukost till samtliga barn på skolan.

– Vi kommer att serverera frukost fram till sommaren, sen får vi göra en utvärdering. Men tankarna kring hur skolan kan göras till en mer hälsofrämjande plats måste fortsätta i många år till, berättar Linus Sköld, rektor på Parkskolan.

Enligt forskning bidrar fysisk aktivitet till en bättre hälsa och ett bättre lärande. Förutom frukostsatsningen har skolan därför även valt att införa daglig fysisk aktivitet för eleverna.

– Skolan ska bidra till att barn mår bra, betonar Linus.

Foto: Peter Lundberg

Foto: Peter Lundberg

Upprustning inomhus

Förutom hälsobiten har insidan av skolan fått en upprustning. Toaletterna har blivit renoverade och blivit både energi- och vattensnåla. Golvmattor har bytts och delar av korridoren till matsalen har fått en makeover.
Det som tidigare bara var en korridor, kan nu i stället användas som arbetsplatser eller rast- och uppehållsyta.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #1, 2018

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.