Olof Johansson, rektor på Älvsbyns gymnasium. Foto: Robin NilssonOlof Johansson, rektor på Älvsbyns gymnasium. Foto: Robin Nilsson.

Olof är tillbaka som rektor på Älvsbyns gymnasium

Sedan den 1 oktober är Olof Johansson ny rektor på Älvsbyns gymnasium. Olof har en lång och gedigen erfarenhet inom skolvärlden, både som lärare men framför allt som rektor.

Olofs rektorkarriär startade 2002, när han blev rektor på Älvåkraskolan tillsammans med kollegan Nicklas Häggström. Fem år senare tog han över som rektor på gymnasiet. Där blev han kvar fram till och med 2012. Efteråt har han hunnit vara rektor på Vuxenutbildningen i Boden, samt i Arjeplog och i Norsjö. Han har även hunnit arbeta på Arbetsförmedlingen och Arvidsjaurs Flygplats. Men nu efter 10 år är han tillbaka på sina gamla marker, när han återigen tagit över som rektor på gymnasiet i Älvsbyn.

– Det var en känsla jag hade redan när jag arbetade på Arbetsförmedlingen, att försöka hitta tillbaka till skolan, för där trivs jag verkligen.

Hur känns det att vara tillbaka på gymnasiet?

– Det känns bra. Det är många nya ansikten, men även många som har jobbat kvar här sen min tid som rektor. Vi har en jättebra skolverksamhet här, en väldigt lugn, trygg och kompetent miljö att vara i. Sen så är det mycket energi och utveckling i medarbetarna. Och det märks när man kommer hit.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

– Att man måste hela tiden utveckla sin verksamhet och konkurrera med andra skolor med att få elever. Gymnasiet är konkurrensutsatt, eftersom elever kan välja andra skolor. Så det gäller att visa att man har en jättebra verksamhet och utvecklar den hela tiden. Det är en dynamisk och intressant värld med många utmaningar. Sen så är det väldigt roligt att jobba tillsammans med medarbetarna och tillsammans utveckla verksamheten.

Senast uppdaterad 2022-11-11
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.