Näringslivsfrukost

Näringslivsfrukost 14 juni 2024.Näringslivsfrukost 14 juni 2024.

Här är en kort sammanfattning av Näringslivfrukosten, reportaget i sin helhet finner du i vårt nyhetsbrev. Sista Näringslivsfrukosten innan sommaruppehåll lockade många besökare. Kommunalrådet Johan Dahlqvist pratade om aktiviteterna i kommunen. Marcus Bodin berättade om den stora branden som inträffade på Polarbröd och hur han skrivit boken, 625 dagar: när Polarbröd reste sig ur askan. Älvsbyns kommuns nya samhällsbyggnadschef Viktor Kårneborn fanns på plats och presenterade sig. Norrbottens bildemonterings VD Zara Forsman beskrev deras verksamhet och hur de arbetar.

Johan Dahlqvist Älvsbyns kommuns kommunalråd berättade om de härliga evenemang som varit i kommunen, nationaldagsfirandet och brännbollsturneringen.
– Nu är det snart Knalledagen och där kommer vi ha en medborgardialog kring bostäder. Vad ser vi framför oss? Det är vi som bor i Älvsbyn som kan svara på det, säger Johan.

Boken 625 dagar, när Polarbröd reste sig ur askan
Marcus Bodin fanns med på Näringslivsfrukosten och beskrev förloppet kring branden på Polarbröd 2020 och även hur han skrev sin bok, 625 dagar, när Polarbröd reste sig ur askan.
– När jag såg bilden på hur det såg ut på Polarbröds bageri Älvsbyn så förstod jag att det var kört. Det var den natten jag började skriva, berättar Marcus.

Ny samhällsbyggnadschef

Älvsbyns kommuns nya samhällsbyggnadschef Viktor Kåreborn presenterade sig och han kommer från och med den 5 augusti börja sin tjänst.

Lyftet – Norrbottens bildemontering

Zara Forsman, Norrbotten bildemonterings VD beskrev
arbetet i företaget och hur det utvecklats från när hennes pappa startade företaget på 70-talet.

På gång i Älvsbyns kommun

  • EXP Norrland berättade om sina uppdrag. De driver Selholmens camping, turistinformationen i Storforsen och Kaffestugan i Storforsen.
  • Felicia Pournasiri, ny regionchef för Företagarna Norrbotten presenterade sig och berättade att hon har sin bas i Älvsbyn.

Läs mer från april månads näringslivsfrukost i vårt nyhetsbrev. Där kommer du som prenumerant få artikeln i sin helhet.

Besök webbsidan här, Näringsliv | Älvsbyns kommun (alvsbyn.se)