Invigning av Älvsbyns Sportcenter

”Äntligen!” var också det korta och koncisa tal som kommunfullmäktiges ordförande Berit Hardselius höll sekunden innan Älvsbyns fastigheters vd Anneli Vinsa tillsammans med kommunalrådet Johan Dahlqvist klippte det blågula bandet.

Klippning av invigningsbandet

Den 2 april invigdes Älvsbyns Sportcenter. Älvsbyns Fastigheters vd Anneli Vinsa klippte bandet tillsammans med kommunalrådet Johan Dahlqvist. Foto Peter Lundberg

Uppskattningsvis 300 personer satt på den splitternya läktaren under invigningen där representanter från kommunen deltog. Det var kommunalråd Johan Dahlqvist, kommunchef Anna Lindberg, kultur- och fritidschef Magnus Norberg samt de tidigare nämnda Anneli Vinsa och Berit Hardselius. Johan Dahlqvist uttryckte glädje över att vi nu har denna fina multiarena i Älvsbyn och att den är tillgänglig för alla.

– Älvsbyns Sportcenter kommer att betyda massor för Älvsbyborna. De kan komma hit för att bada, träna, fika och umgås. Det här är framför allt en mötesplats för alla åldrar, sa han.

I foajén samlades mycket folk efter invigningen, precis som det är tänkt att det ska vara.

I foajén samlades mycket folk efter invigningen, precis som det är tänkt att det ska vara. Foto Elisabet Nordebo.

– Nu vill vi fylla denna fina anläggning med verksamhet, sa Magnus Norberg och fortsatte:
– Älvsbyns Sportcenter är öppet för alla och vi ska ha en dialog med föreningar, skolan och medborgarna om öppettider, träningstider med mera.

Kommunchef Anna Lindberg och kommunalråd Johan Dahlqvist sitter vid den stora simbassängen.

Kommunchef Anna Lindberg och kommunalråd Johan Dahlqvist var nöjda och glada över den lyckade och välbesökta invigningen. De tror och hoppas att sportcentret blir en mötesplats för alla. Foto Elisabet Nordebo.

Anneli Vinsa redogjorde för tiden som gått sedan hon för nästan fyra år sedan tvingades stänga badhuset på grund av skador i byggnaden som medförde både säkerhetsrisker och arbetsmiljöproblem, till invigningen av det nya Älvsbyns Sportcenter.

– Här finns både ett hälsoperspektiv och en uppmuntran till spontanrörelse. Det här huset har framtidens idrottsliv i sin anda, sa hon och passade därefter på att tacka alla som på olika sätt har varit delaktiga i beslutet att bygga, i planeringen och i byggprocessen.

Sara Öberg och Åke Nilsson är två av de badvärdar som jobbar i simhallarna.

Sara Öberg och Åke Nilsson är två av de badvärdar som jobbar i simhallarna och receptionen. De tycker att kommunen har fått mycket för pengarna och att det är jättebra att det bara krävs 2 ½ procent klor i vattnet tack vare det moderna reningssystemet. Foto Elisabet Nordebo.

Positiva kommentarer

Efter invigningen var det fritt fram för besökarna att gå runt och titta i huset. I den nya stora sporthallen, som fått namnet Aurorahallen, kan flera olika sporter utövas, inklusive klättring från golv till tak på en klättervägg med tre banor. I anslutning till hallen finns också en hinderbana för barn, en så kallad ninjabana, och en lång korridor där det ska sättas upp ett tidtagningssystem som inbjuder till att testa hur snabbt man kan springa.

Wilmer Dahlqvist och många andra barn provade ninjabanan. Wilmer tyckte att den var både rolig och lite svår.

Wilmer Dahlqvist och många andra barn provade ninjabanan. Wilmer tyckte att den var både rolig och lite svår. Foto Elisabet Nordebo.

Den gamla sporthallen som fick nytt golv strax innan stängningen har fått namnet Pärlhallen. I badhusdelen finns tre bassänger och ett bubbelbad. Den gamla simbassängen har fått metallbeklädnad. De gamla trampolinerna har fräschats upp och finns kvar. I anslutning till bassängen finns även en ångbastu. Det nya barnlandet för små barn har roliga attraktioner och varmvattenbassängen har både en trappa med räcken och en hiss, samt höj- och sänkbart golv så att alla ska kunna komma ner i vattnet.

Siri Renberg som är 5 år längtar efter att bada och tycker att barnlandet ser jätteroligt ut. Hon tror att grottan blir allra roligast.

Siri Renberg som är 5 år längtar efter att bada och tycker att barnlandet ser jätteroligt ut. Hon tror att grottan blir allra roligast. Foto Elisabet Nordebo.

Gymmet som drivs av företaget Medley hade redan innan invigningen smygstartat med träning i de nya lokalerna.

Bland besökarna hördes många positiva kommentarer om bra och efterlängtade lösningar i nya Älvsbyns Sportcenter.

Inger Berglund sitter i rullstol vid varmvattenbassängen.

Inger Berglund älskar att bada och kommer att vara en flitig besökare i varmvattenbassängen. Hon brukade träna tre gånger i veckan när det fanns bassäng i hälsocentralen och har verkligen längtat efter att kunna börja med det igen. Foto Elisabet Nordebo.

Text: Elisabet Nordebo

Öppettider simhallen

Första veckorna kommer öppettiderna variera medan allt justeras in, men senare planeras de vara.

Vardagar 08.00 – 20.00
Helgdagar 09.00 – 16.00

Det är även planerat att införa morgonsimning 05.30 – 08.00 (två dagar i veckan).

Badpriser

Barn 0-6 år, gratis
Ungdom 7-19 år, 35 kr
Vuxen 80 kr
Pensionär 55 kr

Film

Här nedan kan du se en video från självaste invigningen av sportcentret.

Älvsbyns sportcenters webbplats

Älvsbyns sportcenter