Bild på Maja Dahl och Frida Eriksson i butiken.Maja Dahl och Frida Eriksson, som under Näringslivsgalan 2022 fick ta emot priset ”Årets småföretag”. Foto: Robin Nilsson.

Frida och Maja – två flitiga entreprenörer i hjärtat av Älvsbyn

I över tre decennier har Boutique Mim servat Älvsbyborna med kläder. Trots närheten till de större städerna går affärerna fortsatt uppåt för Frida Eriksson och Maja Dahl. – Älvsbybor är väldigt köptrogna, man märker att folk vill att det ska finnas butiker kvar på orten, säger Frida Eriksson.

För över 30 år sedan grundades den anrika klädbutiken Boutique Mim i hjärtat av Älvsbyns centrum. För snart tre år sedan tog Frida Eriksson och Maja Dahl det viktiga beslutet att överta butiken.

– Det var på gång redan innan pandemin. Vi hade pratat med de tidigare ägarna om att ta över. Sen kom då pandemin vilket gjorde det svårare att få lån. Men vi stod på oss och till slut fick vi som vi ville, berättar Frida.

Hur har affärerna gått sedan start?

– Det har gått över förväntan. Vi fick så klart kämpa. Där ett tag var det ingen som vågade komma in här på grund av pandemin. Det fanns som en skam att gå i butik. Så vi fick hitta olika lösningar, som hemleverans och skicka varorna. Men vi höll oss på fötter absolut, säger Maja Dahl.

Unik butik lockar många kunder

Med ett brett utbud på 15 olika klädmärken riktar sig butiken till alla, från de yngre ungdomarna till de äldre pensionärerna.

– Det är ganska unikt att ha så många märken och så brett utbud i en så liten butik. Det blir mer jobb för oss, men vi kan också bättre handplocka det som vi vill ha, säger Maja.

Duon är flitiga på sociala medier. Bland annat så sänder de live varannan onsdag på Instagram och Facebook, där tittarna kan beställa sina kläder online. Genom det har de fått beställningar ända ner ifrån Skåne, ja till och med från Norge.

Är det något som ni skulle vilja tillägga?

– Vi vill tacka alla härliga Älvsbybor som stöttar oss och är så trevliga. Det är som att vi är kompisar med alla, man får som en relation till kunden. De kommer in och hälsar och surrar lite. Det är kul, säger Maja.

– Sen är det väldigt kul att det kommer många Piteåbor hit. Nästan varje dag kommer de hit enkom för att gå i Älvsbyns butiker. Det känns jätteroligt, berättar Frida.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2023

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2023-07-11
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.