Fram till tidigt 1970-tal kopplades samtalen i kommunens telefonväxel med en så kallad snörväxel. Foto: Robin NilssonFram till tidigt 1970-tal kopplades samtalen i kommunens telefonväxel med en så kallad snörväxel. Foto: Robin Nilsson

Byte av kommunens telefonväxel

Onsdag den 9 november byter kommunen ut sitt 20 år gamla telefonväxelsystem. I samband med växelbytet kan det förekomma driftstörningar.

Alla telefonnummer kommer att vara samma som tidigare och växelnumret är fortsatt 0929–170 00.

Den nuvarande växeln i Älvsbyns kommun är cirka 20 år gammal. Den har fungerat bra under årens lopp men nu är det dags att byta till en av modernare snitt eftersom supporten kommer att upphöra på den nuvarande växeln vid årsskiftet.

Vi byter nu till en så kallad molnväxel hos Telia. Vår förhoppning är att göra det enklare och mer effektivt för såväl invånare som för oss på kommunen. Som med alla nya system så kan det dyka upp småfel under första tiden och i samband med växelbytet den 9 november kan det förekomma driftstörningar, vi hoppas att du har överseende med det om du drabbas.

 

Information till kommunanställda

Är du anställd av kommunen eller kommunens bolag så hittar du mer detaljerad information på länken nedan:

https://www.alvsbyn.se/personalsida/manualer-och-instruktioner/projekt-vaxelbyte/

 

Senast uppdaterad 2022-11-02
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.