Yangs zonterapi – hjälper patienter från hela Norrbotten

Sedan starten har Yang vuxit och blivit ett väletablerat och respekterat namn i Norrbotten och tar emot kunder från åtta år och upp från hela länet, samt även från Umeå.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna hjälpa andra. Det finns många i Sverige som har besvär och ont. Man ser normal och bra ut på utsidan, men egentligen finns det många som har inre besvär. Vi har haft patienter i alla åldrar som har kommit hit och fått hjälp. Många har oftast ont i ryggen, höften och knät. Ibland handlar det även om andra saker, som psykisk ohälsa, dålig sömn och mensbesvär.

Zonterapi är en form av alternativ behandling som har funnits i tusentals år. Terapeuten arbetar genom att stimulera de så kallade zonpunkterna på kroppen genom värme, akupressur och handmassage. Tekniken används bland annat för att lösa de kristaller och anhopningar som blockerar cirkulationen i kroppen och minskar blodgenomströmningen, som på sin tur hindrar energiflödet genom kroppen och dess alla organ.

Denna typ av behandling används bland annat för att behandla exempelvis huvudvärk/migrän, ryggskott, sömnlöshet, stress/oro, förhöjt blodtryck, magbesvär och mensstörning.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2021

Text: Robin Nilsson