Vistträsk IF fortsätter vandra framåt

– Det finns en vilja i byn att hjälpa till när det behövs. Många vill engagera sig om de har tid och möjlighet, berättar Sara Bohlin, styrelsemedlem.

Föreningen erbjuder sina medlemmar en rad olika aktiviteter, såsom pingis, motionsgymnastik, lilleskutt-gympa, cirkelträning, innebandy, fotboll, samt skid- och skridskoåkning. Men ett av de mest populära ställena är det drygt tre kilometer långa elljusspåret, som lockar många motionärer, antingen de som vill gå ensam eller tillsammans med andra i en så kallad ”walk and talk”. Nu senast investerade föreningen 111 000 kronor i nya lampor runt spåret. Detta med både egna och sponsrade pengar.

– Vi bestämde oss en dag för att ring runt och berätta vad vi sökte pengar till. Jag blev verkligen förvånad över hur bra och fort det gick, hur många som ville vara med och hjälpa. Vi har till och med fått pengar från dem som inte ens vet vars Vistträsk ligger. Sen fick vi även en jättefin gåva på 25 000 kronor av Per Sundbergs minnesfond, det kändes kul, berättar Erik Norén, ordförande i Vistträsk IF.

För att visa sitt tack får varje sponsrad lampa en skylt på sin lyktstolpe som visar vem som sponsrat lampan.

Erik Norén och Sara Bohlin är två eldsjälar som tror på en ljus framtid för Vistträsk. Foto: Peter Lundberg

Erik Norén och Sara Bohlin är två eldsjälar som tror på en ljus framtid för Vistträsk. Foto: Peter Lundberg

Kuslig invigning under halloween

I och med satsningen gjorde föreningen slag i saken och valde att inviga det nya ljusa elljusspåret med en spökvandring i samband med halloween.

– Den enda helgen vi var riktigt lediga var just den helgen. Så det resulterade i att vi valde att arrangera en spökvandring, för både stora och små, gemensamt med Vistträsk byaförening. Det blev ett lyckat och uppskattat arrangemang. Vi hade över 150 barn, vuxna och tonåringar. Långt över vad vi hade förväntat oss. Det vart en skräckblandad förtjusning, berättar Sara.

Både Erik och Sara ser ljust på framtiden. Bland annat finns planer på att bygga ett gym i klubblokalen, så att man slipper fara ner till byn varje gång man ska träna.

– Om du bor i Vistträsk ska du inte behöva köra ner till Älvsbyn för att vara på gymmet i 40 minuter. Och då behövs det en lokal till det. Vi har en ritning färdig nu för hur det skulle kunna se ut, berättar Erik.

Utöver detta finns idéer på att utveckla elljusspåret ytterligare, exempelvis genom utegym utplacerade längs spåret.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2021

Text: Robin Nilsson