Vän i Älvsbyn

”Jag tycker att det har varit jätteroligt och jag och min nya vän kändes som en jättebra matchning!” ”Kanske hittar ni faktiskt riktiga vänner därute. Vänner som ni kanske inte skulle ha hittat annars.”

Är du nyfiken och vill lära känna nya människor och lära dig om andra länder?
Var med i Vän i Älvsbyn!

Vem kan bli Vän i Älvsbyn?
Du kan vara med om du är över 16 år och har uppehållstillstånd. Ingen speciell utbildning eller kunskap behövs utan vi matchar dig med en ny vän utifrån intressen eller annat.

van3

Hur går det till?
När vi fått in din intresseanmälan kommer vi att höra av oss och du får mer information och vi får höra mer om dina förväntningar och funderingar. Efter det kommer vi att matcha ihop dig med en ny vän.

Vad kan man göra?
Du/ni väljer själva hur ni vill träffas och hur mycket tid ni vill lägga ner. Det kan vara att träffas för en fika, gå en promenad, se på bio eller göra middag tillsammans. Det handlar om vänskap, att umgås och ni väljer själva hur. All kontakt är frivillig och man kan välja att avsluta när man vill. Vi finns tillgängliga och kan erbjuda råd och stöd under hela processen.

van1

Gemensamma aktiviteter
Vän i Älvsbyn anordnar andra aktiviteter som t ex en kvinnogrupp, knytkalas och utflykter som alla som vill kan vara med på. Du behöver inte vara matchad för att vara med på det, och du kan också vara asylsökande och komma på våra gemensamma aktiviteter. Du får information om dem genom att höra av dig till matilda.wiklund@afhs.nu eller gå med i Facebookgruppen Vän i Älvsbyn.

Vän i Älvsbyn har funnits sedan 2015 och är finansierat av Länsstyrelsen och lokala organisationer, partier och företag i Älvsbyn.
Nu kan ungdomar mellan från 16 år som har uppehållstillstånd också vara med i Vän i Älvsbyn! Ni kan matchas med andra unga eller familj.
Om ni är intresserade av att vara med så skicka / lämna in en intresseanmälan enligt länken här nedan. För unga under 18 år behövs också att målsman eller gode man skriver under och skickar/lämnar in en samtyckesblankett om att man godkänner att ungdomen matchas utifrån önskemål och behov. Samtyckesblankett finns att hämta HÄR

Intresseanmälan:
Länk till intresseanmälan Vän i Älvsbyn

Länk till att ansöka om utdrag ur polisregistret:
https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Blanketter/Registerutdrag/PM-442-14-Utdrag-Foreningar.pdf

Har du frågor? Kontakta projektledare:
Matilda Wiklund, Älvsby folkhögskola
matilda.wiklund@alvsbyfolkhogskola.nu

van2

väniälvsbynloggor

 

Senast uppdaterad 2017-09-22 Innehållet på denna sida uppdaterades senast för mer än ett år sedan och kan innehålla felaktigheter. Du kan föreslå ändringar genom att klicka på knappen nedanför.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.