Vän i Älvsbyn

Är du nyfiken och vill lära känna nya människor och lära dig om andra länder?
Var med i Vän i Älvsbyn!

Vem kan bli Vän i Älvsbyn?
Du kan vara med om du är över 16 år och har uppehållstillstånd. Ingen speciell utbildning eller kunskap behövs utan vi matchar dig med en ny vän utifrån intressen eller annat.

van3

van3

Hur går det till?
När vi fått in din intresseanmälan kommer vi att höra av oss och du får mer information och vi får höra mer om dina förväntningar och funderingar. Efter det kommer vi att matcha ihop dig med en ny vän.

Vad kan man göra?
Du/ni väljer själva hur ni vill träffas och hur mycket tid ni vill lägga ner. Det kan vara att träffas för en fika, gå en promenad, se på bio eller göra middag tillsammans. Det handlar om vänskap, att umgås och ni väljer själva hur. All kontakt är frivillig och man kan välja att avsluta när man vill. Vi finns tillgängliga och kan erbjuda råd och stöd under hela processen.

van1

van1

Gemensamma aktiviteter
Vän i Älvsbyn anordnar andra aktiviteter som t ex en kvinnogrupp, knytkalas och utflykter som alla som vill kan vara med på. Du behöver inte vara matchad för att vara med på det, och du kan också vara asylsökande och komma på våra gemensamma aktiviteter. Du får information om dem genom att höra av dig till matilda.wiklund@afhs.nu eller gå med i Facebookgruppen Vän i Älvsbyn.

Vän i Älvsbyn har funnits sedan 2015 och är finansierat av Länsstyrelsen och lokala organisationer, partier och företag i Älvsbyn.
Nu kan ungdomar mellan från 16 år som har uppehållstillstånd också vara med i Vän i Älvsbyn! Ni kan matchas med andra unga eller familj.
Om ni är intresserade av att vara med så skicka / lämna in en intresseanmälan enligt länken här nedan. För unga under 18 år behövs också att målsman eller gode man skriver under och skickar/lämnar in en samtyckesblankett om att man godkänner att ungdomen matchas utifrån önskemål och behov.

Intresseanmälan:
Länk till intresseanmälan Vän i Älvsbyn

Har du frågor? Kontakta projektledare:
Matilda Wiklund, Älvsby folkhögskola
matilda.wiklund@alvsbyfolkhogskola.nu

van2

van2

väniälvsbynloggor