Val den 11 september 2022

En nyhet till detta val är att för att öka valhemligheten ska numera varje väljare kunna ta sina valsedlar utan insyn bakom en skärm. Dessutom ska röstmottagarna kontrollera så ofta som möjligt att inte några valsedlar tar slut eller plockas undan. I Älvsbyns kommun kommer cirka 50 personer att jobba som röstmottagare.

Röstkort

Röstkortet ska komma med posten till alla som har rösträtt. De flesta får det i mitten av augusti och senast den 24 augusti. Har det inte kommit då kan du beställa ett dubblettröstkort hos Älvsbyns kommun telefon 0929-170 00, på val.se eller på Valupplysningen på telefonnummer 020-825 825. Där kan du även ställa andra frågor om höstens val.

Varje väljare bör granska sitt röstkort noga när det kommer. Där står bland annat nämligen vilken vallokal som just den personen ska rösta i om man röstar på valdagen.

Valnämnden

Valnämnden är kommunens lokala valmyndighet som utser och utbildar röstmottagare, ser till att det finns vallokaler och har hela ansvaret för förtidsröstningen inom kommunen. Om du vill ha kontakt med valnämnden kan du mejla eller ringa kommunen.

Lokaler vid förtidsröstningen

Förtidsröstningen startar den 24 augusti.

OBS! De olika öppettiderna hittar du på sidan Röstnings- och vallokaler, eller i kommunens annonser i Annonsbladet.

Förtidsrösta kan du göra följande datum i nedanstående lokaler:

  • Vidsel – Vidsels Aktivitetshus. 27–28/8
  • Vistträsk – Vistträskskolan. 3/9
  • Älvsbyn – Fluxen. 4/9
  • Älvsbyn – Kommunhuset, lokal Selet. 24/8–11/9 förutom de fyra datumen ovan

Lokaler på valdagen

Söndagen den 11 september är den stora valdagen. Öppettiderna är klockan 08.00 – 20.00. Rösta på valdagen gör du i det valdistrikt du tillhör (se röstkort) i följande lokaler:

  • Älvsbyn Norra – Älvsbyns gymnasium
  • Älvsbyn Östra – Älvsbyns gymnasium
  • Älvsbyn Västra – Älvsbyns gymnasium
  • Vidsel – Vidsels Aktivitetshus

Läs mer på:

Älvsbyns kommuns webbplats

alvsbyn.se/valet

eller på Valmyndighetens webbplats

val.se