Stora slalombacken

Upphandling gällande Kanis camping och restaurang

Kanisbacken samt restaurangen och campingen i Kanis är välbesökta. Kanisbacken, vilket innebär alltifrån backen, spåren och fastigheterna drivs och ägs av Älvsbyns kommun. När det gäller campingen samt restaurangen så ägs de delarna av kommunen men sköts av en entreprenör.

Det har under en tid varit skriverier kring upphandlingen av campingen och restaurangen. Älvsbyns kommun har haft en dialog med nuvarande entreprenör och erbjudit att förlänga det avtal som nu gäller, men i och med att entreprenören önskade förändringar i avtalet så måste det bli en ny upphandling.

– Vi är väldigt nöjda med nuvarande företagare som drivit Kanis camping och restaurang, men vi måste följa lagstiftningen och göra en upphandling om det ska göras förändringar i ett avtal, säger Monica Sjölund chef för kultur och fritid.

Kommunstyrelsen beslutade i början av februari att en ny upphandling ska göras och att de vill se ett långsiktigt avtal framöver. De beslutade också att Kanisbacken ska ha inriktningen att vara en familjevänlig skidanläggning.

– Det känns bra att det finns ett beslut för vilken inriktning Kanis ska ha. Det är många familjer som besöker Kanisbacken och vi på kultur och fritid arbetar för att det även fortsättningsvis ska vara familjevänligt, berättar Monica.

Senast uppdaterad 2024-02-22

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.