UF-företag i Älvsbyn har chanser att vinna pris

Även då i Norrbotten arbetar de unga företagarna för fullt med att utveckla sina verksamheter. Tidigare i år fick samtliga UF-företagare i länet skapa sina egna videoklipp på YouTube, där dem fick pitcha sina idéer. En expertjury har efter det utsett fem finalister som har chans att kamma hem priset som ”Årets Pitch” och 10 000 kronor i marknadsföring av Norrbottens Media. Men i det sista momentet är det allmänheten själv som röstar fram vinnaren.

En av dem som har gått vidare till finalen är företaget Tillsammans Hand i Hand UF från Älvsbyn. Verksamheten är grundat av gymnasieeleverna Sara Nilsson, Emma Berglund och Hanna Johansson. Tillsammans arbetar dem med att sälja enkla, men snygga, pärlarmband. För varje sålt armband skänks delar utav pengarna oavkortat till organisationer som arbetar med kvinnors och flickors rättigheter, samt stöttar fysiskt och psykiskt utsatta kvinnor.

Vinnaren presenteras under årets UF-mässa den 26 mars.

Här kan du se videon om Tillsammans Hand i Hand UF

Klicka här för mer information om hur du röstar

Företaget Test It UF är ett företag som driver sin verksamhet på YouTube. Där lägger eleverna Anna Wanwiset, Alvina Lundberg, Daniella Mukunzi och Anna Ljuslinder från Älvsbyn upp videoklipp där de provar olika produkter och tjänster som ett företag erbjuder. UF-företaget är aktuellt att knipa titeln “Årets UF-företag” i Stockholm.

Här kan du se videon om Test It UF