Kronprinsessan Victoria avtäcker Polarbrödsskylten som mirakulöst var nästan det enda som klarade sig i branden. I bakgrunden tv: Marcus Bodin från ägarfamiljen. Th: Anders E Johansson, vd Polarbröd. Foto Polarbröd.Kronprinsessan Victoria avtäcker Polarbrödsskylten som mirakulöst var nästan det enda som klarade sig i branden. I bakgrunden tv: Marcus Bodin från ägarfamiljen. Th: Anders E Johansson, vd Polarbröd. Foto Polarbröd.

Två år efter infernot – Polarbröd invigde nya bageriet

Den 10 maj var det äntligen dags för Polarbröd att inviga det sprillans nya bageriet i Älvsbyn. Framför kungligheter och ett hundratal inbjudna gäster välkomnades den anrika fabriken till en ny och ännu ljusare framtid.

– Det här är en stor dag för hela Älvsbyn. Polarbröd är en av grundpelarna i det lokala näringslivet och det känns otroligt bra att få fira invigningen av det nya bageriet, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Efter branden i augusti 2020 föll Polarbröds fabrik i ruiner. Men ur askan har ett större och starkare Polarbageri rest sig. En ny milstolpe som markerar början på en ny era för koncernen.

– Det känns helt fantastiskt att vi har kommit så här långt på så kort tid. Vi har våra rötter här i Älvsbyn så det är självklart för oss att ha verksamhet här, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin.

– På samma sätt som man blev berörd när katastrofen inträffade så blir man rörd över hur och med den beslutsamhet som Polarbröd har byggt upp ett nytt bageri i kommunen, säger Tomas Egmark.

Framför sig ser Polarbröds koncern-vd ett nytt hopp och nya möjligheter.

– Jag ser ljust på framtiden. Jag tänker att vi har många goda år framför oss. Vi har 50 år som aktiebolag i år och jag tänker att vi ska hålla på minst 50 år till. Det här är etapp ett i Älvsbyn, men vi kommer att bygga fler etapper. Vi håller nu på med att projektera för nästa etapp. Sen ska vi ut på nya marknader. Vi fick pausa vår export på grund av branden, men nu ska vi försöka utveckla den igen, berättar Karin Bodin.

Det var stort mediauppbåd när Kronprinsessparet visades runt i det nya bageriet. Foto Peter Lundberg

Det var stort mediauppbåd när Kronprinsessparet visades runt i det nya bageriet. Foto Peter Lundberg

Kronprinsessparet deltog i festiviteterna

Dagen till ära gästades Polarbröd av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, som tillsammans fick en guidad rundtur i det nya bageriet.

Efter rundturen hölls tal från Polarbröds nyckelpersoner som berättade om återuppbyggnaden. Börje Andersson från Vidsel bjöd på en egen- och specialkomponerad Polarbrödsfanfar med sitt valthorn när Kronprinsessan officiellt invigde bageriet genom att avtäcka den nygamla Polarbrödsskylten som överlevde branden. Efteråt bjöds det på cider från Älvsbyn, samt en lunchsmörgås och dessert, signerad stjärnkocken Simon Laiti. Självklart gjorda på polarbröd.

Senast uppdaterad 2022-05-18

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.