Foto: Robin NilssonFoto: Robin Nilsson

Trolltagen närmar sig med stormsteg

Sommaren 1987 hölls premiären för baletten Trolltagen i Storforsens trolska miljö. I år firar den anrika föreställningen hela 30 år. Förutom föreställningen kommer det även att bjudas på aktiviteter runt om kring, för både stora och små.

I tre dagar har besökare chans att följa med in i den magiska berättelsen om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos ett gäng fula troll. När flickorna väl blivit vuxna planerar trollen att gifta sig med dem och göra dem till drottningar i sina slott. Hur ska detta sluta? Det återstår att se.

Under torsdagen hölls generalrepetitionen där årets ensemble fick köra igenom hela pjäsen med både musik och dräkter. Maj-Lis Johansson, producent och projektledare, är en av alla som väntar med spänning på att årets premiär ska anlända.

– Det känns riktigt spännande, jag tror att det kommer att bli toppenföreställningar. Jag tror på vädret och hoppas att det blir mycket folk.

Föreställningar 2017

Fredag den 7 juli kl. 19.00

Lördag den 8 juli kl. 14.00 & 19.00

Söndag den 9 juli kl. 14.00

Föreställningen är cirka en timme lång.

Senast uppdaterad 2017-07-06

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.