Tipsa oss om din bästa motionsslinga och om rogivande platser i naturen

Har du förslag på promenadslingor som är lättframkomliga och där det är lätt att hitta? I så fall är vi tacksamma om du tipsar oss om dessa. Du kan skicka ditt tips på kommunen@alvsbyn.se, märk ditt mejl ”NaR tips” bifoga gärna bilder, kartbilder och annat som underlättar för oss att hitta din slinga. Vid frågor är du välkommen att kontakta Sofia Lundberg, Samhällstrateg på telefon 0929-171 88.

Om projektet Naturaktivitet på recept

Länsstyrelsen genomför, tillsammans med Region Norrbotten och ett antal kommuner i länet, projektet Naturaktivitet på recept enligt FaR®-metoden under 2021–2022. Projektets mål är att bidra till ett friskare Norrbotten genom fysisk aktivitet i kombination med naturens hälsofrämjande effekter.

I projektet tar Länsstyrelsen fram ett informationsmaterial för varje slinga som innehåller karta, bilder och beskrivningar i text. Slingorna graderas utifrån framkomlighet. Informationsmaterialet ska underlätta för människor, framför allt de som är ovana, att ta sig ut i naturen. Insatsen syftar också till att utveckla och stärka konceptet fysisk aktivitet på recept (FaR®).