Tipsa oss om din bästa motionsslinga och om rogivande platser i naturen

Älvsbyns kommun deltar i projektet Naturaktivitet på recept (NaR) och samlar nu in förslag på lämpliga motionsslingor och rogivande platser som fler kan ha glädje och nytta av.

Har du förslag på promenadslingor som är lättframkomliga och där det är lätt att hitta? I så fall är vi tacksamma om du tipsar oss om dessa. Du kan skicka ditt tips på kommunen@alvsbyn.se, märk ditt mejl ”NaR tips” bifoga gärna bilder, kartbilder och annat som underlättar för oss att hitta din slinga. Vid frågor är du välkommen att kontakta Sofia Lundberg, Samhällstrateg på telefon 0929-171 88.

Om projektet Naturaktivitet på recept

Länsstyrelsen genomför, tillsammans med Region Norrbotten och ett antal kommuner i länet, projektet Naturaktivitet på recept enligt FaR®-metoden under 2021–2022. Projektets mål är att bidra till ett friskare Norrbotten genom fysisk aktivitet i kombination med naturens hälsofrämjande effekter.

I projektet tar Länsstyrelsen fram ett informationsmaterial för varje slinga som innehåller karta, bilder och beskrivningar i text. Slingorna graderas utifrån framkomlighet. Informationsmaterialet ska underlätta för människor, framför allt de som är ovana, att ta sig ut i naturen. Insatsen syftar också till att utveckla och stärka konceptet fysisk aktivitet på recept (FaR®).

Senast uppdaterad 2022-06-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.