Tim Berggren, skolstrateg. Foto: Robin Nilsson.Tim Berggren, skolstrateg. Foto: Robin Nilsson.

Tim är Älvsbyns första skolstrateg

Skolstrateg är en relativt ny tjänst inom Älvsbyns kommun, som tillsattes för drygt ett år sedan. Kommunens första skolstrateg heter Tim Berggren. Hans primära uppgift är att stötta skolledningen.

– Jag är först och främst ett stöd till skolchefen. Det är grunden i mitt uppdrag. Sen finns jag även där för att stötta rektorerna i sina arbeten. Exempelvis ta fram underlag inför beslutsprocesser, berättar han.

Tim startade sin resa efter att ha avlagt en kandidatexamen inom rättsvetenskap på Luleå tekniska universitet 2014. Direkt efteråt blev han anställd som administratör på bemanningsenheten på kommunen i Älvsbyn. Efteråt blev han skoladministratör och sedermera handläggare i grundskolan. Maj 2021 klev han in i rollen som Älvsbyns första skolstrateg.

– I takt med att jag fick mer och mer utmanande arbetsuppgifter så gjordes tjänsten om från skoladministratör till handläggare. Nu som skolstrateg får jag arbeta ännu mer med de uppgifter som jag är utbildad inom.

Ett omväxlande uppdrag

Tims arbetsområde sträcker sig över hela Älvsbyns skolverksamhetsområde, från förskolan till vuxenutbildningen.

– Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är utredning och analys, sen är jag även ett juridiskt stöd till skolledningen. Det är ett väldigt omväxlande uppdrag, där jag får arbeta med både mer och mindre utmanande frågor. Det är en ny tjänst för kommunen, men även nytt för mig, så även jag utvecklas hela tiden i rollen. Det är nya utmaningar varje dag, ingen dag är den andra lik.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #1, 2022

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2022-06-02
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.