Tim är Älvsbyns första skolstrateg

– Jag är först och främst ett stöd till skolchefen. Det är grunden i mitt uppdrag. Sen finns jag även där för att stötta rektorerna i sina arbeten. Exempelvis ta fram underlag inför beslutsprocesser, berättar han.

Tim startade sin resa efter att ha avlagt en kandidatexamen inom rättsvetenskap på Luleå tekniska universitet 2014. Direkt efteråt blev han anställd som administratör på bemanningsenheten på kommunen i Älvsbyn. Efteråt blev han skoladministratör och sedermera handläggare i grundskolan. Maj 2021 klev han in i rollen som Älvsbyns första skolstrateg.

– I takt med att jag fick mer och mer utmanande arbetsuppgifter så gjordes tjänsten om från skoladministratör till handläggare. Nu som skolstrateg får jag arbeta ännu mer med de uppgifter som jag är utbildad inom.

Ett omväxlande uppdrag

Tims arbetsområde sträcker sig över hela Älvsbyns skolverksamhetsområde, från förskolan till vuxenutbildningen.

– Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är utredning och analys, sen är jag även ett juridiskt stöd till skolledningen. Det är ett väldigt omväxlande uppdrag, där jag får arbeta med både mer och mindre utmanande frågor. Det är en ny tjänst för kommunen, men även nytt för mig, så även jag utvecklas hela tiden i rollen. Det är nya utmaningar varje dag, ingen dag är den andra lik.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #1, 2022

Text: Robin Nilsson