Seniorsurfcafé. Foto: Viktoria Westman

Surfcafé för seniorer på biblioteket

Vad är Bank-ID och Swish? Hur funkar Facebook och Snapchat? Hur gör jag för att skicka ett mejl? För somliga är det en enkel och självklar sak, för andra inte.

Sedan starten har den digitala världen växt sig enorm och för varje år som går blir den allt större och större. Men det är inte alltid lätt att hänga med i den digitala djungeln och dess utveckling. Den 31 augusti startade Fritid & Kultur sin satsning ”Seniorsurf-Café” på biblioteket. Varje träff får deltagarna lära sig mer om just detta och vad den digitala världen har att erbjuda.

– Vi har dragit i gång det här caféet för att kunna vara bron över den digitala klyftan som seniorer har hamnat i. Vi börjar från grunden, om exempelvis mobiltelefonen och dess användningsområden. Om den digitala rädslan, men även den möjlighet som finns. Vi ser att det finns en större klyfta för dem som inte riktigt hänger med, ett sorts utanförskap, som tycker att det är för svårt eller att dem inte vågar. Det är något som vi vill hjälpa till med, i en lättsam miljö, säger Elin Lindkvist, biblioteksassistent i Älvsbyn.

Anmälning till Seniorsurf-cafét sker hos biblioteket. På grund av pandemin är deltagarantalet begränsat.

Träffar
Tisdagar ojämna veckor klockan 09.30 på biblioteket.

26/10 Appar för nytta och nöje

9/11 Siri/assistenten, handla säkert på nätet

23/11 Google, Instagram och Facebook

7/12 Avslutning

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2021

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-10-07

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.