Säg Hej till vår medarbetare…

Berätta lite om dig själv
Jag heter Anders Knuts, bor i Älvsbyn och är 56 år gammal. Gift med Eva. Vi har 4 barn varav 3 är utflugna. Samt världens två gulligaste barnbarn. Klyschan att barnbarn är “livets efterrätt” stämmer så bra när man kommer därhän i livet. Ledigheten tillbringas gärna i sommarstugan som vi köpte för ett par år sedan. Jag har också en 60-talsbil, en amerikansk Ford med v8 som jag kör alldeles för lite med. Andra skulle dock kanske säga att tv-soffan är mitt största intresse.

Vad gör en systemtekniker inom IT?
Man har hand om drift, underhåll och utveckling av kommunens verksamhetssystem samt de bakomliggande systemen som servrar, lagring, nätverk osv. Man är med i projekt när system ska införas och utvecklas. Samt stöttning till verksamheterna i alla möjliga IT-relaterade frågor. Vi är tre systemtekniker som hanterar system för kommunförvaltningen, socialtjänsten, skolan, de kommunala bolagen samt det kommunala stadsnätet, Älvsbyns Stadsnät, som finns i princip i hela kommunen.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?
Den största utmaningen är nog att vi är en liten kommun men ska ändå drifta precis samma saker som en större kommun som har mycket mer resurser och personal. Därför är det jättebra med det kommunala samarbetet som har startat mellan alla kommuner i norr och där en av de största delarna är ett gemensamt datacenter där kommunerna nu går in och där vi var första kommunen in för snart ett år sedan.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det finns ju mycket bra men det som jag tycker är bäst och viktigast är mina arbetskamrater. Vi är ett fantastiskt gäng. Vi har högt i tak och det är mycket skratt och roligheter. Sen är det väldigt omväxlande och ingen dag är den andra lik.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Jag brukar börja dagen med att kolla mailen. Ofta är det lite akuta saker som dyker upp och som måste fixas. Annars har jag en mer eller mindre uttalad plan för dagen i form av projekt eller andra lite större puckar som ska göras. Vissa dagar blir det helt andra saker gjort än vad man hade planerat. En del Teamsmöten blir det också.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?
Jag har pendlat mycket tidigare och att slippa pendla är en jättestor fördel. En annan stor fördel med att jobba på byn är att kunna delta i det dagliga familjelivet, särskilt när barnen var små. Sen får man ju rätt bra koll på vad som händer i kommunen vilket jag tycker är kul.