Säg Hej till vår medarbetare…

Hej Michelle! Vill du berätta lite om dig själv?
Hej Hej! Mitt namn är då Michelle Engman, jag 31 år gammal från Kalmar men har bott i Älvsbyn sedan jag var 18 år. Fritiden spenderar jag gärna med min make och mina två barn, gillar även att läsa en och annan bok. Till vardags är jag anställd som kvalificerad handläggare på kommunens kansli.

Men då måste jag få fråga, vad är en kvalificerad handläggare?
Haha ja du! När det kommer till mitt jobb får jag ofta frågan vad en kvalificerad handläggare gör eller vad jag är kvalificerad inom. Efter 6 år har jag helt ärligt ingen enkel ”hisspitch” om vad jag jobbar med. Jag brukar säga att som utbildad rättsvetare arbetar jag mycket med offentligrätt såsom kommunallagstiftning, offentlighetsprincipen och förvaltningsrättsliga frågor.

Spännande! Vad fick dig att söka jobbet som kvalificerad handläggare på kansliet?
Jag tog examen i juni 2016 och fick ett sommarjobb som enhetschef inom hemtjänsten som blev förlängt under hösten. Samma höst kom tjänsten ut som kvalificerad handläggare på kansliet och jag minns att annonsen var väldigt diffus där man beskrev att kansliet stod inför flera utmaningar med nyrekryteringar och nya uppdrag. Jag tilltalades mest över att man sökte någon med min utbildning där min kompetens kunde vara till nytta för det förändrings- och utvecklingsarbetet kansliet stod inför.

Vad skulle du säga är den största utmaningen i ditt arbete?
Den största utmaningen i mitt arbete är att det är många trådar att hålla i samtidigt. En av rollerna jag har i kommunen är att vara kommunsekreterare och det innebär att jag arbetar mycket med politiska sammanträden och innan det kan tas ett politiskt beslut sker det en rad olika beredningsförfaranden. Som den petiga människa jag är vill jag inte komma oförberedd till ett möte och med ibland snäva deadlines krävs det en god förmåga att planera och strukturera upp min kalender.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det bästa med mitt arbete är komplexiteten, hur ingen dag är en annan lik och hur jag har eget ansvar att planera min vecka.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Jag är väldigt morgontrött så första halvtimmen brukar ingen komma förbi mig så jag får vakna till i lugn och ro, dricka lite kaffe och kolla min mail. Nu har jag och min kollega precis genomfört ett riksdags-, kommun- och regionval som har varit en intensiv period med många och sena kvällar. Nu kommer snart det roliga arbetet att se vad utgången resulterade i. Vad vi kan se redan nu efter det preliminära valresultat kommer vi ha många nya förtroendevalda nästa år som vi kommer få utbilda och hjälpa i sina nya roller med allt vad det innebär att vara förtroendevald i Älvsbyns kommun.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?
Jag tycker vi har en bra ledning och ett bra arbetsklimat, jag trivs på mitt jobb och skrattar ofta mycket. Vi är duktiga i Älvsbyn att konsultera och hjälpa varandra även om vi arbetar på olika avdelningar. Vi är många inom organisationen som strävar mot samma mål och det är att finnas till för våra medborgare i stora och små frågor. Det bästa jag vet är känslan av att få hjälpa någon, både internt och externt, och få känna mig betydelsefull samtidigt som jag representerar Älvsbyns kommun.