Error: missing parameters in helper::image

Säg Hej till vår medarbetare…

… Viktor som arbetar som parkarbetare i kommunen.

Fotografi på Viktor Lindgren

Berätta lite om dig själv.

Jag är 33 år gammal, född i Motala men uppvuxen i Korsträsk. Jag tycker om att snickra och slöjda, samt jakt och fiske – vildmarkslivet är min grej.

Vad gör en parkarbetare?

Som parkarbetare jobbar vi under sommarhalvåret med att förvalta kommunens grönytor och träd, vi utför service och reparationer på lekparker och allmänna utemiljöer.
Under vintern jobbar vi i Kanisbacken med snöläggning, pistning av både backen och skidspåren, samt sköter liftservice och driftar anläggningen.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?

Den största utmaningen är att hinna med allt – vi har väldigt stora områden som ska klippas och många lekparker att se över.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det absolut bästa med mitt jobb är att få arbeta utomhus samt variationen på arbetsuppgifterna. Ingen dag är den andra lik.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

En typisk arbetsdag på sommaren börjar med gräsklippning. Ut i fält på en gång – många hektar som ska klippas och snyggas till.
På vintern så börjar dagen med att köra pistmaskin, preparera längdspår samt skidbacken inför öppning.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?

Det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun är att få jobba med Älvsbyns ansikte utåt, se till att allt ser fint och trevligt ut för dom som bor och lever i kommunen samt för alla de som passerat genom Norrbottens Pärla. Å givetvis att få vara en del av vår fantastiska skidanläggning Kanisbacken.