Säg Hej till vår medarbetare…

… Mathilda Kullebjörk som arbetar som näringslivsutvecklare och inflyttningslots inom kommunen

Foto på Mathilda Kullebjörk.

Berätta lite om dig själv

Jag heter Mathilda, bor i Älvsbyn och kommer ursprungligen från en by i Pajala kommun. På fritiden ägnar jag gärna mig gärna åt friluftsliv, fixar i stugan eller letar porslin på loppisar.

Vad gör en inflyttningslots?

Inflyttningslots är en service som finns till hands för att hjälpa till med frågor och funderingar för att göra en flytt till Älvsbyns kommun så enkel och smidig som möjligt. Det är en kostnadsfri service både för personer som funderar på att flytta hit och för det lokala näringslivet som gärna får hänvisa till inflyttningslotsen i sina rekryteringsannonser.

Vilka är det som kontaktar inflyttningslotsen?

Väldigt blandat med både personer som vill flytta inom landet och de som vill flytta till Sverige. Alla är också i olika stadier av sin flyttprocess så det kan vara någon som funderar på att flytta inom några år, någon som är mitt uppe i det eller personer som redan har hunnit flytta hit.

Vad för slags frågor kan man få hjälp med?

Det kan vara frågor om bostad, skola, barnomsorg, arbete, fritid, service och utbud eller allmänna frågor om att flytta samt hur det är att bo här. Jag kan även hjälp till att förmedla kontaktuppgifter eller lotsa vidare till rätt person eller plats beroende på vad det handlar om.

Vad är den största utmaningen samt det roligaste med ditt uppdrag som inflyttningslots?

Att de frågor man får är så varierande och inom många olika områden är både den största utmaningen och en av de saker som är roligast och gör det lärorikt. Sedan är det förstås extra roligt att få möjlighet att hjälpa till och försöka underlätta för alla jag är i kontakt med då det är många bitar som ska falla på plats vid en flytt.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?

Alla kollegor samt samverkan och närheten mellan kommunens olika verksamhetsområden.